Izvor:
21.05.2018 u 23:10
0

SAN SVIH GURMANA: Od ove hrane se nećete ugojiti! (foto)

Hrana koja nema kalorija ne postoji, ali određene niskokalorične namirnice sastoje se većinom od vode i vlakana, koji će vas brzo zasititi.

Međutim, hrana od koje se nećemo ugojiti ipak postoji, kaže nutricionistkinja dr Lisa Jang i dodaje kako su te namirnice izuzetno zdrave jer su prepune vitamina i antioksidanasa.

Celer

Stabljika celera sastavljena je od oko 90 odsto vode i zdrave količine vlakana. Veliki procenat vode čini celer idealnom letnjom namirnicom kojom možete telu da osigurate dovoljno tečnosti. "Žvakanjem celera možete potrošiti više kalorija nego što ga ima ta stabljika", našalila se dr Jang.

Spanać

Jedna posuda sirovog spanaća ima otprilike 33 kalorije. To je izuzetno zdrava namirnica koja obiluje vitaminima.

Krastavci

Krastavac je dobar izvor kalijuma, magnezijuma, vlakana, folne kiseline i vitamina B.

Borovnice

Borovnice imaju više antioksidansa nego ijedno drugo voće.

Paradajz

Paradajz je pun vitamina C. Takođe, ova namirnica jedna je od retkih koja prerađivanjem (sušenjem, kuvanjem, pasiranjem) ne gubi nutritivne vrednosti.

Grejp

Grejp je pun vlakana, zbog čega vas drži sitima. Pola grejpa sadrži samo pedesetak kalorija.

Kupine

Kupine su ukusne i bogate nutrijentima. Sadrže vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E, K i folnu kiselinu.

Zelena salata

Zelena salata lagana je za želudac i ima jako malo kalorija, tako da je dobar izbor za osobe koje žele da smršaju. Dr Jang ističe da salata može poboljšati probavu i da je odličan izvor vitamina A i K. Samo nekoliko listova salate može pokriti vašu dnevnu potrebu za tim vitaminima.

Jagode

Jagode su niskokalorične, sadrže svega 28 kalorija u jednoj porciji. Uopšte nemaju masti, a imaju nizak nivo natrijuma i šećera.

Brokoli

Energetska vrednost svežeg brokolija iznosi samo 34 kalorije u 100 g. Ovo povrće je prepuno vitamina i minerala.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/ivanapalikuca, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter