Izvor:
31.05.2018 u 21:01
0

OVE ZAČINE TREBA DA KORISTITE ŠTO ČEŠĆE: Kako se koriste kim i kumin, komorač i anis!

Ovi začini imaju specifičnu aromu, mirise i ukuse a neki imaju lekovita svojstva. Evo kako se koriste ovi začini u kulinarstvu.

Iako mnogi misle da su kumin i kim isto, kao i komorač i anis. Zapravo, ovo su potpuno različite biljke, koje imaju određene sličnosti.

KUMIN I KIM

Iako potiču iz iste porodice biljka, kumin i kim ipak nisu isto, a razlikuju se i po mirisu i po ukusu.

Kim se u našoj zemlji uglavnom prodaje u zrnu, a koristi se kao začin za peciva i čorbe.

Kumin se može pronaći isključivo u obliku praha, a prodaje se u prodavnicama „zdrave hrane”. Specifičnog je i veoma jakog mirisa, pa se zato preporučuje u malim količinama. O njegovim lekovitim svojstvima smo već pisali, a poželjno je uvrstiti ga u svakodnevnu ishranu.

KOMORAČ ILI ANIS

Vrlo slične biljke koje liče i po mirisu. Semenke komorača možete nabaviti u specijalizovanim radnjama, a koristi se kao začin za meso i još češće za ribu. Može se koristiti i kao čaj ili dodatak pecivu.

Anis po mirisu veoma podseća na komorač, ali ima za nijansu jaču aromu.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter