Izvor:
15.06.2018 u 13:48
0

SADRŽE PUNO VODE: Evo zašto još treba da jedete breskve!

Breskve imaju veliku hranjivu vrednost te su dokazano zdrav način gubljenja viška kilograma, zbog čega ih eksperti preporučuju.

Breskve su bogate vitaminima A i C, a sadrže i izuzetno važne minerale i antioksidante. Nutricionisti smatraju da svakodnevno trebate jesti breskve ukoliko želite smršati i ostvariti neverovatne rezultate.

Fenolna jedinjenja poznata po antiupalnim svojstvima i delovanju protiv gojaznosti su takođe prisutna u breskvama.

Ovo voće sadrži vlakna koja su takođe jedan od razloga zbog kojih ih trebate jesti. Vlakna pomažu pri mršavljenju i poboljšavaju probavu, a takođe ćete se osećati duže sitim. Na taj način ćete održavati zdravu telesnu težinu.

Breskve sadrže i dosta vode, a to znači da ćete unositi malo kalorija i više vode, što je važno za zdravlje. Breskve su najbolji izbor za sve one koji vode računa o telesnoj težini.

Nizak nivo kalorija u breskvama će vam pomoći ukoliko ste na režimu ograničavanja kalorija, nećete osećati glad, a telo će ipak trošiti energiju.

Breskve ubrzavaju metabolizam zbog flavonoida koje sadrže, a među njima su katehini. Brži metabolizam povećava sagorevanje kalorija, a rezultat je gubitak težine. Važno je da jedete sveže breskve.

Takođe, koristan je i ledeni čaj od breskve koji osvežava i ima blago sladak voćni ukus. Možete dodati listove mente i malo meda.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter