Izvor:
16.06.2018 u 08:48
0

PAŽLJIVO BIRAJTE: Ove kombinacije voća uvek izbegavajte!

Da, ali ako ste pažljivo birali koje voće ćete ubaciti u salatu. Voće biste trebali podeliti na slatko, neutralno i kiselo i ne biste ga trebali mešati s povrćem.

Evo šta treba izbegavati.

Ne mešajte jagode i banane

Izbegavajte mešati kisele plodove, poput grejpfruta i jagoda, ili polukiselo kao što su jabuke, šipak i breskve, sa slatkim plodovima, kao što su banane i grožđice. Neke studije pokazale su da pogrešno kombinovanje namirnica može dovesti do mučnine, glavobolje i acidoze. Ono što možete jeste mešati kiselo i polukiselo voće.

Ne mešajte voće i povrće

Voće i povrće različito se vari. Voće se brže vari i mnogi nutricionisti tvrde da su ti plodovi delomično svareni do trenutka kada dođu do želuca. Voće sadrži i više šećera, što može ometati probavni proces povrća. Iz istog razloga ne sme se mešati pomorandžu sa šargarepom, jer ta kombinacija namirnica može vam prouzrokovati žgaravicu.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter