Izvor:
23.06.2018 u 06:33
0

NEVEROVATNE KORISTI LIMUNA: Ovi recepti će preporoditi vaš organizam!

Ovo su samo neke od prednosti limuna.

Ako mislite da je limun samo dobar za pite od limuna i osvežavajuća pića, onda će vas ovaj članak navesti na razmišljanje. Ukusno voće može biti daleko korisnije nego što ste mogli zamisliti.

Ovo su samo neke od prednosti limuna.

Pijte vodu s limunom kako biste izgubili težinu.

Vitamin C je hranjiva stvar koja se dokazala efikasnom u snižavanju nivoa kortizola, hormona stresa koji uzrokuje osećaj da ste gladni i taloženje masti.

Nijedna pojedinačna hrana ili napitak neće dovesti do značajne količine gubitka telesne težine sama za sebe. Međutim, možete jesti određenu hranu ili piti pića koja bi mogla biti korisna za poboljšanje rezultata mršavljenja kada odlučite krenuti sa zdravijim načinom života.

Osim toga, ako pijete vodu s limunom umesto pića koja imaju više kalorija poput kafe sa šećerom ili voćnih sokova, to će sigurno doprineti vašem izgledu. Dok 330 ml (limenka) Coca-Cole ima 140 kalorija, sok od limuna pomešan s vodom ima 0 kalorija, i stoga vam može pomoći da izgubite težinu.

Sok od limuna za detoksikaciju jetre

Piti vodu s limunom je sjajan način da započnete jednostavan detox vašeg tela i poboljšati rad probavnog sustava. Pektin u limun pomaže da se emulgiraju ulja i ukloni otpad iz creva. Kolin u lecitinu i ulja u kori citrusa pomažu detoksikaciji jetre i time omogućuju da ona učinkovitije radi. Lecitin dovodi do povećanja raspadanja, apsorpcije masti i probave masti.

Evo jednostavnog, ali delotvornog pića koje možete napraviti kod kuće:

1 celi limun (isecite na komade zajedno s korom);

½ šoljice vode;

1 kašika lecitina (ili jedno sirovo jaje);

2-3 kašike sirovg kokosovog maslaca ili ekstra devičanskog maslinovog ulja;

1 kapsula vitamina E;

1 grumen svežeg đumbira ( odnosno sok isceđen iz njega)

Pomešajte sve sastojke i mešajte jednu minutu.

Stavite piće u frižider i potrudite se da ga popijete sledeći dan. Za najbolje rezultate, popijte pola mešavine pre doručka.

Espreso.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter