Izvor:
06.07.2018 u 14:11
0

NEŽELJENO DEJSTVO: Hrana koja vas čini još gladnijim!

Hrana treba da ublaži glad, ali neke namirnice deluju upravo suprotno: čine nas još gladnijim.

Ako se spremate za dijetu ili jednostavno ne želite da se prejedate i nakon obilnog ručka žudite još za kolačem ili sladoledom, saznajte koju hranu treba da izbegavate.

Pomfrit
Slasnim prženim krompirićima koji imaju gotovo kultni status među hranom, malo ko može da odoli. Ukusan su prilog mnogim jelima, a neki ih pre svega grickaju same, najčešće uz dodatak kečapa. Ali, ovi ugljenihidrati puni skroba su namirnica koja će vas teško zasititi.

Bela testenina
Zbog obrade u kojoj je lišena vlakana i nekih hranjivih sastojaka, bela testenina je više slatka, ali i manje zdrava hrana. Ona spada u jednostavne ugljenehidrate koji uzrokuju povećanje nivoa glukoze u krvi zbog čega ćete osećati još veću glad.

Voćni jogurt
Jogurt je odličan izvor kalcijuma koji održava čvrstoću kostiju, ali ako pojedete onaj s ukusom jagode, breskve ili nekog drugog voća, u organizam ćete uneti mnogo više šećera nego ovog vrednog minerala. Zato pre kupite običan jogurt i sami dodajte voće ili orahe i dobićete obrok bogat vlaknima i zdravim masnoćama.

Hot dog
Viršle u testu je mnogima omiljeni brzi obrok, ali koliko god ugodan bio za nepce, toliko je neugodan za probavu. Hot dog je krcat nitratima, konzervansima i natrijumom, a kada organizam napunite neprirodnim sastojcima neće dugo biti zadovoljan i vrlo brzo će tražiti još.

Izvor: Story
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter