Izvor:
17.08.2016 u 20:49
0

VEČITE NAMIRNICE: Ovo je hrana koju imate u KUĆI, a ne može NIKAD da se POKVARI

Mnoge namirnice se bacaju samo zato što dugo stoje, a neke od njih u stvari imaju neograničn rok trajanja. Zaključak je da se neke stvari rade iz neznanja, ali na sreću to može da se ispravi.

Ove namirnice nemaju rok trajanja i, ako ih čuvate kako treba, mogu bukvalno da vam traju zauvek. Zbog toga je dobro da ih uvek imate u kuhinji, piše 24 sata.

Obično je dovoljno samo hladno i tamno mesto i ne treba da razmišljate da će se pokvariti. Jedino o čemu treba da vodite računa da pakovanja u kojima ih držite budu dobro zatvorena.

Evo koje su to dugoročne namirnice.

Med

Prirodni med može vremenom da kristalizuje ili da malo promeni boju, ali nema rok trajanja. Čuvajte ga na hladnom mestu i vodite računa da bude dobro zatvoren.

Pirinač

Beli, divlji, rižoto, jasmin i basmati pirinač imaju neograničen rok trajanja, ako ih držite daleko od kontaminacije. Izuzetak je smeđi pirinač, jer sadrži mnogo više ulja u sebi i njen rok je kraći.

Pirinač čuvajte na suvom i hladnom mestu. Jednom kad otvorite pakovanje, premestite pirinač u dobro zatvorenu posudu. Možete je, takođe, držati i u frižideru ili zamrzivaču.

Šećer

On se nikad neće pokvariti, bilo da je reč o belom, smeđem ili šećeru u prahu, jer ne pogoduje razvoju bakterija. Jedino što može da mu se desi je da postane tvrd. Sačuvaćete ga ako ga držite u dobro zatvorenim posudama ili u originalnoj ambalaži, ali dobro zatvorenoj.

Alkoholno sirće

Sirćetu se ukus neće nimalo promeniti, ako ga imate i godinama. Čuvajte ga zatvorenog na tamnom i mračnom mestu.

Kukuruzno brašno

Ako čuvate ovo brašno daleko od kontaminacije, dobro zatvoreno, na suvom i hladnom mestu, može da vam traje zauvek.

So

So ne može da se pokvari, nezavisno od izgledala. Samo je čuvajte daleko od vlage.

HappyTv.rs
Foto: americanyp.com/news.ayekoo.com/gamefaqs.com/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter