Izvor:
23.09.2018 u 08:57
0

KOŽA PAMTI: Evo šta morate uvrstiti u svakodnevnu negu, nemarnost se vidi kad tad!

Da biste se u svojoj koži osećali dobro, ona mora da bude negovana i zdrava. Imajte na umu da koža skupo plaća sve vaše greške.
Najčešće su sezonsko nanošenje kreme sa zaštitnim UV faktorom, odlazak na spavanje sa šminkom na licu, korišćenje proizvoda koji ne odgovaraju vašem tipu kože i prečesto menjanje kozmetičkih preparata.

Ako takve greške pri nezi kože činite često, vratiće vam se kao bumerang, jer će se na licu pre vremena pojaviti vidljivi znakovi starenja.

Na primer, ako pod izgovorom da nijedna krema ne deluje stalno, isprobavate nove proizvode – grešite. I vašoj koži, ali i preparatu potrebno je vreme da bi se "sprijateljili".

Većini krema treba oko osam nedelja da bi pokazale vidljive rezultate delovanja. S druge strane, koži je takođe potrebno vreme kako bi izgradila toleranciju na sastojke u kremama.

Ako kreme menjate prečesto, posledice mogu biti upale na koži koje ubrzavaju stvaranje finih bora, tamnih mrlja i opuštanje kože. Dermatolozi savetuju da, ako želite da promenite preparat, to činite najčešće jednom u dva meseca.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter