Izvor:
05.01.2019 u 11:58
0

LEK ZA RAK U NAŠIM DOMAĆINSTVIMA: Limun i soda bikarbona moćna kombinacija!

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunovog soka može pomoći u lečenju raka. Mnoge se namirnice smatraju anti-kancerogenima, posebno prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u lečenju raka, ali imaju neke koristi za sprečavanje nastanka raka.

Zdrava ishrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

Alkalizuje – kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće delovanje na telo što pomaže kod acidoze – stanja prekomerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tela ili kada telo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega jer pomaže pri izbacivanju toksine iz tela.

Dobri su za probavu – kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refluksa želudca.

Pročišćavaju – limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

Soda bikarbona i limun za rak

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje je održavanje pH ravnoteže u telu. Idealna pH vrednost krvi bi trebala biti blago lužnata, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog niova pH u telu može biti teško.

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što pogoduje širenju kancerogenih ćelija. Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija i ravnoteže unutrašnjosti tela tako da ćelije ne mogu preživeti. U slučaju raka, ovo znači promena unutrašnjeg stanja iz kiselog u lužnato.

Recept

Pomešajte sok od pola limuna i 1 kašičice sode bikarbone u čaši vode te to popijte.

Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će neutralizovati želučanu kiselinu koja je dobra za probavu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/elena_nikolic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter