Izvor:
11.03.2019 u 08:42
0

OVA BILJKA JE PRAVO ČUDO: Nema šta ne leči tera bronhitis, astmu, pozitivno utiče na oragnizam!

Zova važi za jednu od najlekovitijih i najstarijih biljaka Evrope, a na našim prostorima je jedna od najzastupljenijih.Naime, svi njeni delovi, počev od korena do cveta i ploda čuvaju zdravlje, te leče bronhitis, astmu, kašalj, početni stadijum upale pluća i upale i infekcije grla. Pomaže i kod gušenja u grudima, jača imunitet.

Prepuna je moćnih antioksidanasa Flavonoida, a cvetovi su bogati glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.Bobice bazge sadrže alkaloide, karotene, tanine, organske kiseline i vitamine A, C i B.

Bazga pomaže i u lečenju degenerativnih bolesti i kao i u prevenciji karcinoma.Bitno je znati da se koristi samo unutrašnji, zeleni deo zove. Kada je uberete, cvetove stavljajte na papir i čuvajte na toplom mestu do potpunog sušenja. Ako da cvet promeni boju, odnosno potamni, bacite ga!

Zova deluje i kao blagi laksativ, te se preporučuje njeno uzimanje kod crevnih i probavnih smetnji, a pošto je prijatnog ukusa mogu jekoristiti i deca. Njena diuretička svojstva prijaju radu bubrega i urinarnog trakta, a detoksikacijsko dejstvo pospešuje izlučivanje toksina iz limfnih žlezdaOsim toga, pomaže i kod akni, čireva, konjuktivitisa i kožnog osipa.

Kurir-Stil
Foto: Shutterstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter