Izvor:
22.03.2019 u 01:52
0

NISTE UZELI KONTRACEPCIJSKU PILULU NA VREME?! Evo ŠTA treba da uradite u tom slučaju!

Kontracepcijske pilule su efikasne samo ako ih uzimate onako kako je to napisao u uputstvu.

U slučaju da ste zaboravili da popijete pilulu, ne brinite, evo šta bi trebalo da uradite.

Kada shvatite da ste zaboravili da popijete pilulu, uzmite je odmah pošto ste to videle, a sledeću uzmite u vreme kada je predviđeno da popijete pilulu.

Najčeće se u tim slučajevima kao posledica javlja mučnina zbog pojačane doze hormona koju imate u telu. Neke žene su primetile da uzimanje duple doze pilula uz užinu ili obrok smanjuje mučninu.

Kako biste se navikle da u isto vreme svakoga dana uzimate pilulu vežite je za neku aktivnost. Na primer, uzimajte je ujutru pošto se probudite za posao ili uveče kada idete na spavanje. Postavite alarm na vašem telefonu ili instalirajte aplikaciju koja će vas podsećati kada je vreme za novu dozu.

Espreso
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter