Izvor:
16.04.2019 u 14:02
0

POVEDITE RAČUNA: Ova alkoholna pića su najveći neprijatelji lepe kože!

Vikendom mnogi vole da se opuste uz čašicu omiljenog alkoholnog pića što neretko završi i preteranim konzumiranjem alkohola.

Natečenost, crvenilo, bubljice i bore samo su neke od posledica toga, a da ne spominjemo dehidraciju i mamurluk. Ali nisu baš sva pića podjednako štetna jer ne sadrže iste komponente. Kakav uticaj na izgled kože imaju popularna alkoholna pića, za Harper’s Bazaar otkrio je ugledni londonski dermatolog dr Sem Banting, a ispod smo ih poređali od lošeg prema najgorem:

1. Tekila

“Tekila ima manje šećera od većine drugih alkoholnih pića pa su i manje šanse da će uzrokovati crvenilo ili akne”, kaže dr Banting i savjetuje da pri ispijanju tekile preskočite so jer će tako mamurluk biti znatno slabiji.

2. Pivo

“Pivo sadrži antioksidanse koji su dobri za kožu i imaju anti-age učinak. A uz to sadrži i manje alkohola od većine drugih pića pa ga ljudi obično piju mnogo sporije, pa i manje dehidrira kožu”, ističe dermatolog.

4. Belo vino

Ako je ovo vaše omiljeno alkoholno piće, sigurno ste već upoznati s glavoboljom koja sledi dan nakon preteranog konzumiranja belog vina, ali posljedice su često vidljive i na koži.

“Belo vino je puno šećera koji uzrokuje crvenilo, bubljice i ubrzava nastanak bora tako da ne donosi baš nikakve koristi za kožu, poput recimo piva”, napominje dermatolog.

5. Mohito
Kokteli su loši za kožu? Ko bi rekao… Osim svakoga ko zna da su puni šećera koji u kombinaciji s alkoholom najgore deluje na kožu.

“Što manje šećera sadrži alkoholno piće, to su manje šanse za nastanak preuranjenih bora. A s obzirom na sve sastojke koje sadrži, Mohito je jedan od najvećih neprijatelja mladolikog izgleda među popularnim alkoholnim pićima”, upozorava dermatolog i dodaje da šećer još uzrokuje i akne jer podiže nivo insulina u telu.

6. Margarita

“Margarita je dvostruka opasnost za kožu jer sadrži puno šećera u kombinaciji sa solju. To uzrokuje natečenost, ali i znatno ubrzava starenje kože”, kaže dr Banting.

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter