Izvor:
05.05.2019 u 00:32
0

NEĆETE VEROVATI DA JE TOLIKO LAKO: Naučnici otkrili najlakši mogući način da se oslobodite MIGRENE!

Gojaznim ljudima, koji ujedno pate od migrene, gubitak kilograma mogao bi da olakša glavobolju i druge simptome u vezi sa migrenom, pokazuje novo italijansko istraživanje.

-Kada osoba izgubi na telesnoj težini, broj dana u mesecu sa migrenom se smanjuje, kao i bol i trajanje napada glavobolje- tvrdi vodeći istraživač doktor Klaudio Pagano.

Njegov tim je pregledao rezultate 10 različitih studija koje su uključivale ukupno 473 pacijenta sa migrenom.

Analiza je pokazala da je gubitak težine povezan sa velikim smanjenjem učestalosti, trajanja i bola migrena.

Prednosti su bile slične, bez obzira na to da li je smanjenje težine postignuto hirurškim zahvatom ili promenama u ishrani i vežbanju.

Nameće se zaključak da ako patite od migrenskih glavobolja i ukoliko ste gojazni, gubitak težine će da poboljša kvalitet ličnog, porodičnog i društvenog života, kao i rad i produktivnost na poslu.

Doktor Pagano ističe da gubitak težine takođe smanjuje intenzivnost simptoma povezanih sa gojaznošću, uključujući dijabetes, hipertenziju, bolesti srca, moždani udar i respiratorne bolesti.

Glossy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter