Izvor:
16.06.2019 u 08:30
0

RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO UPOTREBITE BRIJAČ: Zaboratite na depilaciju bikini zone!

Razmisli pre nego što upotrebiš brijač!

U nastavku vam prikazujemo razloge zbog kojh bi trebali zaboraviti depilaciju bikini zone bar na neko vreme.

Preskočiti depilaciju bikini zone u ovo doba godine nije uobičajeno, međutim, mi vam donosimo i pet razloga zašto je dlačice na intimnom području s vremena na vreme dobro ostaviti na miru:

Stidne dlačice smanjuju trenje

Dlačice na intimnom području se nalaze na tom mestu s razlogom i imaju svoju svrhu. One deluju poput barijere trenju. To uključuje trenje između tela i odeće, ali i trenje tokom seksa, što kožu može iziritirati te se može upaliti.

Stidne dlačice štite od bakterija

Posekotine i ranice koje mogu nastati usled brijanja ili drugih načina uklanjanja dlačica, u kombinaciji s toplinom i vlagom genitalnog područja, mogu dovesti do infekcija. No, i ako nema posekotina i ranica, dlačice deluju poput brane koja intimno područje štiti od neželjenih bakterija, ali i zadržavaju zdrave količine bakterija. Takođe, sprečavaju ulazak prašine, prljavštine i drugih čestica koje mogu izazvati iritaciju.

Nećete imati problem uraslih dlačica

Urasle dlačice najčešće nastaju zbog brijanja i depilacije voskom. Na mestu urasle dlačice može se pojaviti tačkica nalik miteseru iz koje se dlačica može izvući samo pritiskanjem ili pomoću pincete. Ako povremeno preskočite depilaciju, problem uraslih dlačica sigurno će vas manje mučiti.

Bikini zonu je najteže depilirati

Ako želite temeljno da ukloniti dlačice s intimnog područja, moraćete obuhvatiti i predeo prepona koji je teže dohvatljiv i koji nije lako vidljiv, zbog čega postoji veća mogućnost da ćete se poseći na vrlo osetljivoj koži koja je ionako sama po sebi sklonija posekotinama.

Uštedetćete novac

Ređa depilacija znači i manje potrošenog novca. Naravno da je depilacija brijačem jeftinija od depilacije voskom, ali zbog osetljivosti, bikini zonu treba depilirati najkvalitetnijim brijačem i kremom za brijanje.

Izvor: Srbija danas
Foto: zadovoljna.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter