Izvor:
12.10.2016 u 01:09
0

MUŠKARCI, OPREZ! Evo šta bi trebalo da znate pre nego što počnete da BRIJATE TESTISE!

Prostor oko polnih organa je vrlo osetljivo mesto i zahteva pomnu strategiju ako se već odlučite na uređivanje i brijanje. Koža je vrlo osetljiva i svaka greška se vraća u višestrukim razmerama.

Zapravo, prema nekim istraživanjima eminentnih časopisa, ozlede uzrokovane nepravilnim "šišanjem" povećale su se za čak pet puta u poslednjih osam godina.

Zato pre nego što krenete u samouki salon za ulepšavanje, pripazite na ove stvari.

Jedan alat za jednu stvar

Ako koristite makaze za šišanje vašeg privatnog područja, koristite samo jedne makaze koje ste posebno namenili za to. Najgora stvar je da se te iste makaze kasnije slučajno nađu u kuhinji i da se s njima, na primer, reže luk. Oko genitalnog područja žive posebne bakterije koje bi bilo bolje da ne proširite. Pre i nakon šišanja, očistite makaze alkoholom.

Temelji

Ako krenete odmah sa žiletima, a dlake su preduge, očekujte gnjavažu i bol. Prvo mašinicom ili makazicama skratite pa tek onda na brijanje.

Mokro i toplo

Brijanje na suvo zna biti vrlo loša ideja. Umesto toga, birajte brijanje nakon tuširanja vrućom vodom. Voda i gel za tuširanje dodatno će pripremiti vaše stidne dlake za šišanjac.

Pravi smer

Brijanje suprotno od smera rasta dlaka nije preporučljivo zbog kasnijih upala i uraslih dlaka. Birajte smer rasta.

Sami testisi

Budite posebno oprezni kada brijete vaše testise budući da je koža tamo vrlo tanka i osetljiva. Pogotovo je taj deo prepun bakterija pa bi svaka ogrebotina mogla biti mesto još veće upale. Bolje da ne znate što je Furnijeova gangerna. Ili ako trebate, guglajte pa ćete više paziti.

Svojom nedominantnom rukom oprezno nategnite kožu i onda lagano šišajte, brijte ili šta ćete već raditi. Naravno, to radite u vrlo osvetljenoj prostoriji s ogledalom.

Izvor: sputniknews.com
Foto: kucnilekar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter