Izvor:
27.06.2019 u 06:31
0

OSEĆATE SE UMORNO? Evo mogućih razloga!

Ukoliko ste konstantno umorni, ne mora da znači da vam nedostaje san…

Moguće je da postoje greške u svakodnevnoj rutini, koje dovode do potrebe za spavanjem i odmorom. Postoji nekoliko faktora koji su najčešće razlozi neobjašnjivog umora.

Neaktivnost

Nema potrebe za aktivno vežbanje od dva sata. Ali 30 minuta laganih vežbi ili šetnja bržim hodom do posla, pomoći će da se osećate bolje i imate više energije tokom svakog dana.

Neredovna ishrana

Ukoliko jedete u pravilnim vremenskim razmacima, ne preskačete doručak i ne odlažete ručak da biste završili posao, nivo energije će biti stabilan tokom dana i bićete manje umorni. Čak i u velikoj žurbi, barem malo voća i nekoliko badema su dobar izbor. Izbegavajte šećer, koji pravi nagle skokove i padove energije.

Previše spavate

Zvuči kontradiktorno, ali, ako ste stalno umorni iako generalno dobro spavate, možda bi trebalo da pokušate da spavate manje, odnosno da ustajete ranije. Kvalitet sna, a ne kvanititet je ono što je važno. Ljudi koji spavaju duže od devet sati noću podložni su bolestima koliko i oni koji pate od nesanice.

Neuredan radni prostor

Što više predmeta imate u vidnom polju, kao što su gomila papira, fascikli na radnom stolu, haos u kuhinji zatrpanoj prljavim sudovima, to je vašem mozgu teže da filtrira ono što je važno i da se fokusira. To takođe može da dovede do mentalne iscrpljenosti.

Nedostatak gvožđa

Problemi sa koncentracijom, umor i nervoza mogu da budu znak da telu nedostaje gvožđe. Pošto naše telo ne stvara gvožđe, moramo ga unositi svakodnevno, putem namirnica koje konzumiramo. Jedite dovoljno tamnozelenog lisnatog povrća, jaja, nemasnog mesa, orašastih plodova, u kombinaciji sa citrusnim voćem i povrćem koje sadrži vitamin C, koji poboljšava apsorpciju gvožđa.

Izvor: b92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter