Izvor:
28.06.2019 u 12:40
0

ZABRINITE SE : PROMENE NA USTIMA mogu dovesti do ALERGIJE, GROZNICE ILI BOLESTI JETRE !

SUVE I ISPUCALE

Verovatno ste dehidrirali. Zato, umesto stavljanja još jednog sloja balzama, uzmite čašu vode i napadnite problem iznutra.
U slučaju da često ližete usne, pokušajte da se oduprete svojim nagonima, jer pljuvačka može da isuši usne i dovede do njihovog pucanja.

POPUCALE USNE PO IVICAMA

Moguće je da imate gljivičnu infekciju. Ako balavite tokom noći ili nosite protezu, bakterije mogu da se pojave oko usta i izazovu infekciju. U pitanju je problem koji se lako rešava posetom lekaru koji će vam dati lekove protiv gljivične infekcije.

PROMENA BOJE

Skriveni problemi mogu biti bezopasni (pojeli ste lizalicu), ali i krajnje ozbiljni (bolest jetre). Ako je promena boje prisutna duže vreme ili je prate još neki simptomi, posetite doktora.

OTOK

Naduvene usne mogu biti rezultat alergijske reakcije. Ako vam je nadut i jezik, gore vam usne, svrbi vas grlo ili imate plikove na koži – odmah potražite medicinsku pomoć jer je moguće da imate ozbiljnu alergijsku reakciju na nešto što ste pojeli.

BLEDILO

Manjak izloženosti sunčevim zracima može biti krivac za blede usne. Iskoristite to kao izgovor za dugu šetnju po suncu. Međutim, u slučaju da primetite bledilo i na drugim mestima, trebalo bi da posetite doktora da vas testira na malokrvnost.

MEKOĆA

Ako su vam usne osetljive na dodir i malo ružičastije na rubovima, u pitanju može biti manje ozbiljna alergija na stvari kao što su pasta za zube ili ruž. Pratite kada dolazi do ovoga i prestanite sa korišćenjem proizvoda na koje sumnjate da su izvor problema.

GROZNICA

U pitanju je simptom herpes virus. Ljudi uglavnom osete blago golicanje pre pojavljivanja groznice i samim tim imaju dovoljno vremena da počnu sa lečenjem pre nego što stvari postanu ozbiljne.

Izvor : menshealth.rs
foto : arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter