Izvor:
08.05.2016 u 00:08
0

IMATE PARADENTOZU: Mi imamo PRIRODNO REŠENJE za vas

Paradentoza je degeneracija paradentalnog ligamenta koji povezuje zube sa njihovim mestom u vilici. Desni se upale, oteknu i polako se povlače, ostavljajući zube otkrivene. Neki prirodni lekovi mogu da ublaže taj problem.

Aloe vera. Veoma je lekovita za desni, pošto ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Pomoći će da se ublaži upala i popravi oštećenje desni. Uzmite parče sveže aloe, pa gelom koji je unutar nje istrljajte desni. To može da se uradi nakon pranja zuba.

Kokosovo ulje. Kokosovo ulje može da se koristi svakodnevno kao metod prevencije da se desni ne upale, kao i za opštu higijenu usta. Kokosovo ulje deluje antimikrobno, pa je odlično za tretiranje desni koje se povlače. Nakon što ste oprali zube, uzmite malo kokosovog ulja i izmućkajte ga u ustima. To će zaštititi zube od bakterija, a istovremeno sprečiti čestice hrane i bakterije da se zalepe na zube i između zuba, što pomaže da se spreče upalni procesi i kvarenje zuba.

Kurkuma. Dobar prirodni lek za ublažavanje paradentoze. Kurkuma ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, pa može da pomogne da se eliminiše infekcija i toksini. Možete da je koristite tako što ćete naneti kurkumu na četkicu za zube i time prati zube umesto pastom.

Eukaliptus. Esencijalno ulje eukaliptusa ukloniće bakterije iz usta i sprečiti upalu desni, ali i karijes. Ono deluje antiupalno i pomaže da se smanji otok desni. Rastvorite nekoliko kapi eukaliptusovog ulja u vodi. Svakog dana masirajte desni tim rastvorom nekoliko puta, pa potom isperite usta.

Zeleni čaj. On sadrži prirodni antioksidans katehin, koji deluje protiv bakterija koje izazivaju paradentozu. Šolja zelenog čaja svakog dana povoljno će delovati na desni i doprineti boljoj oralnoj higijeni.

Karanfilić. Odavno je poznato povoljno delovanje karanfilića na zube. Smatra se da esencijalno ulje karanfilića ubija bakterije i gljivice i pomaže obnovu oštećenog tkiva. Redovno korišćenje karanfilića smanjiće količinu bakterija u ustima, pošto on ima veoma snažno antibakterijsko delovanje.

Susamovo ulje. Ajurvedska medicina preporučuje svakodnevno mućkanje susamovog ulja u ustima za održavanje zdravlja desni.

Žalfija. Listovima sveže žalfije se mogu trljati desni, a takođe možete skuvati čaj od žalfije i njime ispirati usta. Ublažuje upalu i iritaciju desni.

Izvor: Zdravahrana.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter