MORATE DA PROMENITE SVOJU RUTINU: Evo zbog čega se osećate LOŠE! (FOTO)
Ukoliko ste konstantno umorni, ne mora da znači da vam nedostaje san. Moguće je da postoje greške u svakodnevnoj rutini, koje dovode do potrebe za spavanjem i odmorom.

Postoji nekoliko faktora koji su najčešće razlozi neobjašnjivog umora.

NEAKTIVNOST

Nema potrebe za aktivno vežbanje od dva sata. Ali 30 minuta laganih vežbi ili šetnja bržim hodom do posla, pomoći će da se osećate bolje i imate više energije tokom svakog dana.

NEREDOVNA ISHRANA

Ukoliko jedete u pravilnim vremenskim razmacima, ne preskačete doručak i ne odlažete ručak da biste završili posao, nivo energije će biti stabilan tokom dana i bićete manje umorni. Čak i u velikoj žurbi, barem malo voća i nekoliko badema su dobar izbor. Izbegavajte šećer, koji pravi nagle skokove i padove energije.

PREVIŠE SPAVATE

Zvuči kontradiktorno, ali, ako ste stalno umorni iako generalno dobro spavate, možda bi trebalo da pokušate da spavate manje, odnosno da ustajete ranije. Kvalitet sna, a ne kvanititet je ono što je važno. Ljudi koji spavaju duže od devet sati noću, podložni su bolestima koliko i oni koji pate od nesanice.

NEUREDAN RADNI PROSTOR

Što više predmeta imate u vidnom polju, kao što su gomila papira, fascikli na radnom stolu, haos u kuhinji zatrpanoj prljavim sudovima, to je vašem mozgu teže da filtrira ono što je važno i da se fokusira. To takođe može da dovede do mentalne iscrpljenosti.

NEDOSTATAK GVOŽĐA

Problemi sa koncentracijom, umor i nervoza mogu da budu znak da telu fali gvožđe. Pošto naše telo ne stvara gvožđe, moramo ga unositi svakodnevno, putem namirnica koje konzumiramo. Jedite dovoljno tamnozelenog lisnatog povrća, jaja, nemasnog mesa, orašastih plodova, u kombinaciji sa citrusnim voćem i povrćem koje sadrži vitamin C, koji poboljšava apsorpciju gvožđa.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro