Izvor:
19.08.2019 u 14:31
0

OPASNO: NIKAKO NE SMETE piti VODU iz plastične flaše !

Zagrejana tečnost u plastičnoj flaši može ozbiljno da ugrozi zdravlje.

Nikako ne ostavljajte vodu i druga pića u plastičnim flašama u automobilu koji je parkiran na suncu, jer toplina menja sastav napitaka u njima.

Automobil koji je parkiran na suncu tokom toplijih dana može biti izvor neočekivane opasnosti.

Naime, ako je temperatura napolju 30 stepeni, u automobilu će ona dostići čak 45, nakon samo pola sata mirovanja.

Tokom takvih ekstremnih temperatura nije prijatno ni sesti u automobil, a još manje konzumirati piće iz plastične flaše koja je bila u njemu.

Bisfenol A i antimon

Studije su pokazale da plastična ambalaža pri zagrevanju ispuštaju štetna jedinjenja koje se koriste pri proizvodnji plastike, poznatija pod imenom, bisfenol A, koja u telu oponaša estrogen, uzrokuje hormonalnu neravnotežu, a povezuje se i sa mnogim drugim bolestima, poput dijabetesa.

Na visokim temperaturama plastična ambalaža uzrokuje i ispuštanje metala antimona, koji takođe može da bude štetan za ljudski organizam.

Plasične ambalaže uvek čuvajte na hladnim i suvim mestima kako biste sprečili neočekivane neugodnosti i probleme za vaš organizam.

stil.kuir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter