ISTRAŽIVANJA SU POKAZALA: MAMURLUK je bolest!

Neobičan slučaj na sudu u Frankfurtu rezultirao je da se mamurluk na dalje tretira kao bolest u Nemačkoj.

Što smo stariji, teže se oporavljamo od burne noći i posledica koje ostavlja alkohol. Uzimanje slobodnog dana često je neophodno, a ukoliko ste mamurni u Nemačkoj, vaše stanje imaće bolje opravdanje- nakon što je sud u Frankfurtu doneo presudu da se mamurluk zvanično klasifikuje kao bolest.

Ovakva presuda proistekla je iz slučaja gde su tužioci osporavali kompaniju koja se bavi proizvodnjom tečnosti i praškova za lečenje simptoma mamurluka (kompanija je zahtevala anonimnost), prenela je nemačka medijska kuća Dojče Vele (Deutshe Welle). (Kompanije u čijoj ponudi su ovakvi proizvodi postoje i u Americi). Argument tužilaca odnosio se na to da određena hrana i pića ne mogu da leče bolesti, kao što se to tvrdi u reklamama kompanija. Nemački sud je presudio u korist tužilaca, posebno ističući da je i mamurluk bolest i da reklame ne smeju da tvrde da postoji hrana ili dodaci ishrani koji su tretman za takvu bolest. 

Naime, za sporne proizvode se tvrdilo da mogu da preduprede mamurluk, kao i da mogu da izleče simptome, posledice konzumiranja alkohola.  Smatra se da su ciljna grupa reklama  mladi koji konzumiraju alkohol.

 

 

nationalgeographic.rs
Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro