Izvor:
07.11.2019 u 02:07
0

STRUČNJACI OBELODANILI: Zašto ste umorni tokom menstruacije!

Potrebna nam je dobra energija kako bismo se mnogo lakše nosili sa svim problemima koje u to vreme dolaze. Ali nažalost, to doba meseca isisava svu vašu energiju. A ispada da za to postoji čak i zdravstveni razlog zašto smo toliko umorni tokom menstruacije.

Deset dana pre nego što počne menstruacija, vaše telo se nada da će se jajna ćelija sresti sa spermom i novo stvorenje će početi da raste u vašoj materici. Kada jaje nije oplođeno, hormoni potrebni u trudnoći sada su nebitni i, kao rezultat toga, njihovi nivoi se iznenada smanjuju. Kada se to dogodi, vaše telo prolazi kroz fazu visokog nivoa hormona do nula hormona, a ova promena izaziva neke druge promene u telu, koje dovode vaše telo u stanje umora. Nivo hormona ponovo počinje da se povećava nedelju dana nakon početka menstruacije i dostiže vrhunac tokom ovulacije (otprilike dve nedelje nakon početka menstruacije). Što je viši nivo hormona, više energije imate. U onim danima kada se osećate poput zombija, poželjno je da vežbate, hidrirate se, jedete redovne i zdrave obroke i spavate najmanje 8 sati tokom noći.

Međutim, ako nijedna od ovih mera ne pomogne, imajte na umu da će se energija vratiti za nekoliko dana.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter