Izvor:
28.12.2019 u 21:58
0

STIŽU PRAZNICI! Kako da izbegnete zamku praznične i slavske trpeze?

Svaki početak je težak, razmisli šta je to što te može naterati da se oznojiš, umoriš, da potrošiš 1 sat slobodnog vremena?

Meseci koji su pred nama su sigurno period godine kada se najviše kalorija unosi, pošto nam relativno brzo stiže lepo vreme ne smemo dozvoliti da u toku januara i februara nabacimo kilograme i tako upadnemo u zamku praznične i slavske trpeze, možda je to pravi motiv i kratkoročan cilj koji ispred sebe možete postaviti.

Ove nedelje je baš zahladnelo, nekako srazmerno sa nižom temperaturom dolazi do povećanja apetita. Hrana na trpezi je dosta kaloričnija nego u toku leta, pa je održavanje ili smanjenje mase tela veoma veliki izazov za sve nas. Ako nećete da se ugojite nema druge nego da se dobro organizujete, isplanirajte danas šta ćete jesti u toku sutrašnjeg dana, to je uvek dobra odluka koja pravi razliku.

Što se tiče vežbanja u ovom periodu je naročito bitno da se ne preskaču treninzi, svaki propušten trening znači oko 1000 kalorija manje koje smete da unesete, pošto je to u sezoni slava skoro nemoguće onda se preporučuje da ubacite još jedan termin nedeljno kako bi uticaj jačih obroka anulirali.

Ovog januara obavezno u svoj plan treninga ubacite i neku od kardio sprava, prednost treba dati steperu, eliptiku i wave-u jer su oni fizički zahtevniji, pa samim tim i njihovom upotrebom trošite više kalorija što vam je sada posebno važno.

Danas vam predlažemo 3 vežbe koje veoma efikasno aktiviraju muskulaturu nogu i sedalne regije, a to su:

1. Čučanj

2. Vaga

3. Iskorak sa rotacijom trupa

Broj ponavljanja kao i broj serija zavisi od toga šta želite da postignete, postavite sebi cilj to je prvi i jedan od najbitnijih koraka do lepog i fit tela.

Milan Zarić MSc

Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja

Izvor: B92
Foto: Twitter/rtvbn1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter