Izvor:
18.11.2016 u 21:41
0

Naučnici dokazali: Posle četiri dana konzumiranja ovih sastojaka imaćete više energije nego ikada!

Da li ste ikada čuli za sve zdravstvene prednosti grožđane vode? Ovaj neobičan predstavlja odličan dodatak vašoj dijeti, pogotovo jer se stara za dobro zdravlje jetre.

U čemu je tajna ovog napitka?

Voda u kojoj se kuvalo suvo grožđe stimuliše određene biohemijske procese u jetri koji joj pomažu da efikasnije vrši detoksikaciju krvotoka.

Najveći “krivac” za ovo jesu same grožđice, a ukoliko pratite ovaj tretman cela četiri dana, primetićete da vam se varenje poboljšalo, kao i da imate više energije.

Doktori često preporučuju da suvo grožđe jedemo ujutro kako bismo se bolje brinuli za zdravlje srca, eliminisali loš holesterol, smanjili nivo triglicerida i poboljšali rad želuca i samog metabolozma.

Grožđice su prirodan izvor minerala i vitamina, ali njihov efekat se drastično povećava ako pijemo vodu u kojoj su se potapale jer se na taj način smanjuju nivoi šećera.

Potrebno vam je 400 mililitara vode i 150 grama suvog grožđa.

– Pažljivo birajte grožđice i izbegavajte one koje su svetle boje i veoma sjajne jer taj sjaj nije prirodan i rezultat je brojnih hemijskih procesa koji su zaslužni za takav „primamljiv“ izgled. Odlučite se za one tamnije boje koje nisu ni previše tvrde ni previše meke.

– Operite ih i sklonite sa strane.

– Zagrejte dve šolje vode do ključanja. Dodajte grožđice i pustite ih da se krčkaju 20 minuta. Zvuči lako, ali to nije sve. Potrebno je da ostavite grožđice da se natapaju preko noći.

– Narednog jutra procedite vodu i ponovo je zagrejte. Ovaj napitak možete piti vreo ili mlak, ali je važno da ga pijete na prazan stomak odmah nakon buđenja. Doručak bi trebalo da usledi pola sata kasnije.

– Idealno je da ovo radite nekoliko dana u nizu – minimum četiri. Već nakon dva dana primetićete da želudac bolje radi i imaćete više energije, pa se ovaj napitak posebno preporučuje ljudima koji žele da smršaju.

Ovaj tretman možete ponavljati svakog meseca.

Lepotaizdravlje
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter