DA LI STE POD STRESOM? Evo kako da ga se rešite!

 

Stres je postao  naša svakodnevnica. Nemoguće je izbeći ga u potpunosti, ali ono što možete da uradite jeste da ga smanjite ili lakše podnesete. Predstvaljamo vam nekoliko najlakših način uz pomoć kojih ćete se osloboditi stresa.

1) DISANJE
Disanje je najlakši i najbrži način oslobadanja od stresa. Neophodno je da naučite pravilno da dišete punim plućima iz stomaka. Samo na ovaj način sve ćelije vašeg tela će dobiti potrebnu količinu kiseonika i samim tim doprineti celokupnom zdravlju našeg tela i duha.

2) OČISTITE KUĆU
„Veliko spremanje” vašeg doma povoljno će uticati na stres. Utrošićete dosta energije u raspremanje stvari, čišćenje i brisanje, a nakon završetka osetićete zadovoljstvo.

3) JEDITE VOĆE I POVRĆE
Sveže povrće je izvor zdravlja i pomaže u borbi protiv stresa. U svakodnevnu ishranu ubacite i voće kao i prirodne sokove bez šećera. Povećajte unos zelenog povrća, brokolija, krompira, avokada, badema, pistaća, oraha, narandža, klementina, limuna i druog citrusnog voća.

4) VITAMINI I MINERALI
Protiv stresa povoljno deluju: vitamin C, vitamin E, vitamini B, magnezijum, folna kiselina. Tokom letnjih dana povećajte unos vitamina i minerala.

5) ŠETNJA
Lagana šetnja u poslepodnevnim časovima će povoljno uticati u borbi protiv stresa i omogući će vam lep san. Dvadesetak minuta šetnje biće dovoljno i doprineće vašem zdravlju, vitalnosti i lepšem raspoloženju.

6) ČAJ
Poznato je već da čajevi imaju blagotvorno dejstvo na organizam. Stručnjaci savetuju jednu šolju mlakog čaja svakog jutra na prazan želudac. Ritual ispijanja čaja je smirujuć sam po sebi, a mi vam predlažemo čaj od nane, kamilice, valerijane, đumbira i druge.

7) JOGA
Joga je jedna od vodećih aktivnosti koje su pokazale pozitivan učinak kada je smanjnje stresa u pitanju. Pored toga što joga održava vašu liniju vitkom i ima pozitivan uticaj na telo i duh ima i pozitivan efekat na stres. Pa tako istraživanja pokazuju da osobe koje se aktivno bave jogom su daleko manje pod stresom i lakše ga podnose.

Izvor: Blic žena
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro