SVAKA ŽENA TREBA OVO DA ZNA: Ovo su najbolji saveti da lakše prebrodite PMS!

 

 

Svaka žena zna koliko PMS može biti naporan i težak. Otkrivamo vam šta možete uraditi kako biste olakšali simptome i prebrodili ovaj period prijatnije.

Ovo su neke od najčešćih stvari koje utiču na to da vaš PMS bude još neprijatniji: 

Stres 

Verovali ili ne, loš dan na poslu može jako uticati na vaš PMS tog meseca. U jednom istraživanju je otkriveno da su žene koje su imale puno stresa na poslu izveštavale da su im simptomi bili mnogo intezivniji nego predhodnog meseca kada nisu bile pod stresom. Potrudite se da izbegavate stresne situacijie i da krenete na jogu ili pak, da sebi ugađate toplim kupkama. 

Ugljeni hidrati 

Ugljeni hidrati su povezani sa dobijajanjem kilograma, a masne ćelije razvijaju puno estrogena koji je povezan sa jakim simptomima PMS-a. Najgore namirnice su čips, hleb i kukuruz. S druge strane, velika kočličina šećera ima isti uticaj. Kafa 

Previše kafe i energetskih napitaka dovešće vaše raspoloženje u različita stanja. Naučnici su otkrili da je zapravo kofein glavni uzročnik koji dovodi do promene raspoloženja tokom “onih dana”. Ukoliko ste u PMS-u razmislite o tome da smanjite unos kafe i energetskih napitaka. 

Manjak seksa 

Istraživanja su otkrila da žene koje imaju redovan seks, PMS i ne osete. Razlog je u tome što orgazmi tokom seksa pomažu da uterus bude opušten, a takođe i endorfin se oslobođa što ima povoljan efekat na organizam. 

Ne vežbate 

Žene koje ne vežbaju, posebno one koje ne praktikuju kardio vežbe, imaju pojačane PMS simptome. Naravno, vežbe utiču i na smanjenje spomenutog stresa, tako da će vam teretana biti od velike pomoći.

 

Izvor:b92.net
Foto:Twitter/alojz

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro