METEOROPATA STE? 4 načina da se izborite s naglom promenom vremena!

 

 

Nagle promene vremena, posebno u vreme prelaza godišnjih doba, mogu biti glavni krivac za glavobolje s kojima se sve teže nosite.

Nakon 'zimskog sna' jedva ste dočekali buđenje uz temperature iznad nule, no umesto aktivnog dana u prirodi, glavobolja vas je prikovala za krevet.

Skokovi temperature s hladnog na toplo ili obrnuto utiču na pritisak, srce i cirkulaciju generalno, što na kraju može dovesti do glavobolje. Osećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamenite savetima koje vam donosimo i time prestanite da budete rob meteoropatije.

 

1. Pratite vremensku prognozu

Kao što svakog jutra pre izlaska proveravate kakva je temperatura kako biste doneli odluku šta da obučete, tako proverite i da li se razlikuju radikalno jutarnja i dnevna temperatura kako biste pripremili telo na ono što dolazi.

Ako ste jedna od onih osetljivijih na promene vremena, kod prvih simptoma glavobolje možete uzeti paracetamol i rešiti je se kako vam ne bi obuzela čitav dan.

 

2. Izađite u prirodu i aktivirajte se

Bilo koji oblik telesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno, učiniće organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promene. Još je bolje ako se fizička aktivnost odvija u prirodi na čistom vazduhu.

Svejedno je da li ste se odlučili na brzo hodanje ili ste deo aktivnog grupnog treninga, aktivnosti u prirodi pomoći će vam da se rešite stresa i bolje osećate, a uz to vam mogu smanjiti šanse za pojavu glavobolje.

 

3. Neka vaša prehrana bude raznolika i puna vitamina

Zdrava i pravilna ishrana bogata voćem i povrćem dobar su preduslov za ublažavanje negativnih posledica vremena.

Uz raznoliku ishranu važano je i redovno unošenje vode, po mogućnosti obogaćene kiseonikom. Preporučuje se dnevni unos od 2 do 3 litre, zavisno od pola i starosti.

 

4. Zamenite kafu biljnim čajem

 

Kako bi se lakše nosili s meteoropatijom pomoć možete potražiti u opuštanju s različitim biljnim napitcima ili obogaćivanjem obroka s dodacima prehrane.

Biljni čajevi poput kamilice, pasjeg trna ili limete pomažu opuštanju živaca. Osim što ćete uživati u raznim mirisima prirodih čajeva, oni će vam pomoći da prebrodite nagle promene vremena sa slatkim ukusom u ustima.

 

 

 

zadovoljna.hr
foto:arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro