Izvor:
03.03.2017 u 03:26
0

MALI SAVETI ZLATA VREDNI: Evo kako ostati pozitivan u stresnim situacijama!

Da li vas je nekad preplavilo osećanje da, taman što ste izašli na kraj s jednim problemom, pojavio se novi?

Kada prolazimo kroz tešku životnu fazu, neretko se javljaju depresija, anksioznost i osećanje bespomoćnosti. Srećom, postoji nekoliko malih trikova koje možete da primenite u svakodnevnom životu i koji će učiniti da se osećate mnogo bolje.Najvažnije je da znate da – niste sami.

“Mala pobeda” svakog dana

Izdvojite neku pozitivnu vest koju ste čuli tog dana i usmerite svoju pažnju samo na nju. Istraživanja su pokazala da se na taj način povećava nivo dopamina, hormona dobrog raspoloženja. Primenom ove tehnike smanjićete anksioznost na duže staze.

Vežbajte!

Fizička aktivnost uzrokuje oslobađanje endorfina, drugog hormona sreće. Osim toga, počećete da gubite suvišne kilograme i bićete u boljoj formi, što će učiniti da se osećate bolje i znatno vam olakšati suočavanje sa svakodnevnim problelima. Izađite iz svoje zone udobnosti i pokušajte da vežbate najmanje jednom nedeljno, savetuju stručnjaci.

Grlite druge i gradite poverenje prema ljudima

Ovim dvema aktivnostima zajedničko je oslobađanje oksitocina, još jednog hormona koji nas čini srećnim. Istraživanja su pokazala da nepoverenje čini ljude generalno manje srećnim.

10 minuta za opštu dobrobit

Možda će zvučati suludo, ali pokušajte da izdvojite bar 10 minuta dnevno na neku aktivnost, kojom ćete pomoći drugima, doprineti svetskom miru ili učiniti svet boljim mestom na bilo koji način. Osećanje očajanja zameniće osećanje korisnosti, zbog čega ćete se osećati znatno bolje u pogledu svoje situacije.

Izvor:b92.net
Foto:Twitter/liveitlocal1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter