Izvor:
11.03.2017 u 09:57
0

ČAŠA ZDAVLJA SVAKI DAN: Šta je bolje za organizam, mlaka ili hladna voda?

Ako želite da uskočite u hladnu vodu, a napolju je previše toplo, šta se dešava s vašim telom? Da li se opustilo ili ukočilo?

Verovatno znate da hladna voda zatvara pore i steže kožu, dok je toplija voda otvara i opušta. A upravo to hladna voda čini i vašem organizmu, naročito digestivnom traktu.

Konzumiranje hladne vode nakon jela stvara višak sluzi u vašem organizmu zbog čega slabi imuološki sistem i možete lakše da se razbolite. Krvni sudovi se sužavaju, hidratacija organizma je ometena, a varenje ograničeno. Ako jedete i usput pijete ledenu vodu, ona će stvrdnuti masnoće iz svarene hrane zbog čega je mnogo teže svariti te iste namirnice.

Umesto da vaše telo radi na tome da apsorbira nutrijente i svari hranu, ono troši energiju na regulisanje vaše telesne temperature.

Rešenje:

Umesto hladne vode, uzmite onu na sobnoj temperaturi ili mlaku, jer mnogo više koristi vašem organizmu i zdravija je.

radiosarajevo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter