Izvor:
11.03.2017 u 17:59
0

Zdravlje ispred estetike: OVE STVARI O DONJEM VEŠU MORATE DA ZNATE!

Rubovi na donjem vešu su zaista iritantna pojava jer se ocrtavaju sa svakim oblačenjem uskih pantalona ili haljinica. Zato mnoge žene imaju dilemu, da li da se odluče za tange ili da donji veš uopšte ne nose. Ali veza između donjeg veša i našeg zdravlja postoji i ne treba je shvatati olako.

Nositi gaćice ili ne?
Da, i apsolutno da! Premda je to stvar ličnog izbora, stručnjaci ipak daju glas u korist donjeg rublja. A zašto? Odgovor je vrlo jednostavan – bakterije i gljivice razmnožavaju se tamo gdje je vlažno i toplo. Stoga su pamučne gaćice odlična zaštita od mikroorganizama jer dobro upijaju znoj.

Tange – igralište bakterija
Tange su prosto donji veš koji se lako pomera, pogotovu ako ste fizički aktivniji. Zbog toga bakterije digestivnog trakta lako mogu doći do vagine i izazvati razne infekcije.

Čipka ili pamuk?
Donji veš od seksi materijala poput čipke i sintetike koja kopira svilu čuvajte za seksi prilike. Nemojte u njemu provoditi cele dane samo da biste uveče izgledali “kako treba”. Do tada ćete već napraviti štetu. Ako vam je stalo da budete seksi, poseban donji veš nosite sa sobom pa ga presvucite po potrebi ili se zaštitite pamučnim uloškom koji ćete ukloniti blagovremeno.

Šta kada dođu oni dani?
Nadamo se da za one dane imate poseban model donjeg veša, one gaćice koje nosite samo tada jer je kroj takav da ne dozvoljava ni malo pomeranja. Tu je materijal samih gaćica manje važan, jer su u prvom planu ulošci.

Dakle i ovde važi isto pravilo. Pamuk i samo pamuk. Takođe, nemojte posezati za naparfemisanim ulošcima. Parfemi i inače blago iritiraju kožu, ali kako je vaginalna sluzokoža, pogotovu za vreme menstruacije osetljiva, ne treba je dodatno razdraživati.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: mirror.co.uk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter