Izvor:
14.03.2017 u 08:46
0

ŽENE OBRATITE PAŽNJU: Ovo nikako ne smete raditi svojoj vagini!

U brizi o zdravlju mnoge žene neretko zaborave na svoje intimno područje. A neke stvari su zaista važne i nikako ih ne smete zanemariti. Evo šta svakako treba da izbegavate.

Ispiranje
Ispiranje vagine aplikatorom može biti veoma opasno jer remeti pH vrednost u vagini i vodi ka infekciji. Sve što vam treba kako biste se osećale čistim je pranje toplom vodom.

Parenje
Ako imate želju da se posvetite novom trendu, pa da u spa centru naparite svoju vaginu, pripazite. To može biti veoma opasno za ovo osetljivo područje jer narušava prirodan odnos bakterija.

Pirsing
Ovo je najgore što možete učiniti svojoj vagini. Tako možete oštetiti nerve i izazvati jake bolove, a ujedno i povećati šanse za pojavu infekcija i iritacije kože.

Uzan veš
Veš nikada ne bi trebalo da vam bude uzan i da vas steže, već da se u njemu osećate prijatno. U suprotnom, dlačice vam mogu urasti, mogu se javiti brojne infekije, pa je za vašu vaginu jedino privaljtljiv mekan, pamučni veš.

Brijanje dlačica
Ukoliko brijete dlačice na intimnoj zoni, to može biti nezgodno – ako se makar malo posečete, stvarate idealno tlo za infekciju, a dlačice su tu da brane vaginu od raznih bakterija. Umesto da ih se sasvim otarasite, probajte da ih skratite.

Mirišljavi sapuni
Mnoge žene žele da im tamo dole mriše kao duša, pa se peru raznim mirišljavim sapunima. To je velika greška jer su ovakvi proizvodi namenjeni samo sa spoljašnju upotrebu.

Nemar tokom menstruacije
Održavanje higijene tokom onih dana veoma je važno, pa zato i ne treba naročito napominjati da morate redovno menjati tampone i uloške. U suprotnom će vam zdravlje biti ozbiljno ugroženo.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Facebook/Donji-Vesh-778542472195608

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter