Izvor:
15.03.2017 u 22:13
0

ČISTA SREĆA: Gledao je fotografiju svog sina i primetio nešto što mu je spasilo život!

Zahvaljujući fotografiji koju je zabeležio svojim mobilnim telefonom, Oven Skrajvens iz Velike Britanije uspeo je da spasi život svog 14-mesečnom sinčiću kojem je nakon odlaska kod doktora dijagnostifikovan redak oblik karcinoma.

Nakon što je pogledao fotografiju Oven je na jednom bebinom oku video belu mrlju, dok je drugo oko imalo normalni crvenkasti odsjaj.

Zajedno sa suprugom Emili je potražio na internetu o čemu bi tu moglo da se radi i otkrili su da bi njihov sin mogao imati opasan oblik raka. Odmah su ga odveli kod doktora kako bi proverili svoje sumnje. Ispostavilo se da njihov sinčić Džekson ima retinoblastom, redak oblik raka koji se pojavljuje na mrežnjači oka.

– Nakon pregleda sam proveravao stare fotografije i tačno se videlo da su se promene na oku počele pojavljivati krajem novembra – rekao je Oven je za Metro.co.uk, prenosi hrvatski portal 24 sata.

Džekson je primio prvu turu hemoterapije u decembru i Oven kaže da se tumor već smanjio na trećinu početne veličine. Iako se tumor nikad neće povući, doktori se nadaju da će to ostati mala, benigna masa koju će moći nadzirati tokom svog života.

Oven je novinarima otkrio da Džekson u budućnosti ne bi trebalo da ima neke posebne probleme s vidom, tumor će verovatno imati mali uticaj samo na periferni vid.

Ovo je jedan od retkih primera gde su internet i mobilni telefon, kao osnovni alati za dobijanje informacija, pomogli jednom ocu da uvidi potencijalnu opasnost i da na vreme reaguje.

Izvor: Blic.rs
Foto: Facebook/owen.c.scrivens

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter