Izvor:
20.03.2017 u 08:08
0

JEDNA OD NAJUPORNIJIH GLJIVICA: Kako se dobija a kako leči KANDIDA!

Kandida je gljivica koja prirodno živi u ustima i crevima, ali se može nekontrolisano proširiti po telu i izbacivati toksine u organizam, ukoliko je njeno širenje izazvano raznim uzrocima. Takođe, kandida može biti uzrok i veoma bolnih i iritirajućih simptoma, poput osipa kože, bolesti stopala, bola u zglobovima, vaginalnih infekcija i slično.

Kandida takođe može biti inicijator bezvoljnosti, depresije i manjka koncentracije, te je važno lečiti je već u ranoj fazi pre svega kako bi se čovek bolje psihički osećao, a zatim i kako ona ne bi prerasla u hroničnu bolest. Ako se to desi, može biti potrebno da se osoba mesecima leči i vodi računa o ishrani, kako bi se kandida u potpunosti povukla i kako se ne bi vraćala.

Zašto i kako se javlja kandida?

Kandida se može širiti ako je čovek pod svakodnevnim stresom i pritiskom.

Kandida se u negativnom kontekstu javlja i pri konzumaciji mnogo prerađenog šećera u brzoj hrani, slatkišima i grickalicama, ali i preteranoj upotrebi belog brašna i kvasca u pekarskim proizvodima.

Pored svega navedenog, kandida može biti izazvana i nepažljivim ponašanjem. Ona se razvija ako se konzumiraju preterane količine alkohola svakoga dana, ako se koristi preterano uska odeća, veš pere na nižim temepraturama a kupaći kostim ne menja nakon kupanja.

Kako sprečiti da se kandida nekontrolisano razvije?

Kandida se može sprečiti ako se navedena ponašanja u potpunosti promene.

Crevna kandida obično je izazvana stresom i može se ublažiti i povući pre svega ako čovek uspori i s vremena na vreme odahne, a zatim i ako se počne baviti fizičkim aktivnostima.

Vaginalna kandida se može povući ako se povede računa o čistom i udobnom vešu i odeći, a zatim i o ishrani iz koje se moraju izbaciti svi šećeri i alkohol i, naposletku, ako se primenjuje terapija protiv kandide koju prepisuje isključivo ginekolog.

Šta se preporučuje kada se leči kandida?

Kada se leiči duga i uporna kandida prvo se izbacuje šećer. Gazirani napici, grickalice, slatkiši, brza hrana, pa čak i voće, u potpunosti je zabranjeno. Sav šećer, dakle, mora “leteti” iz Vaše svakodnevice ako želite da se kandida više nikada ne vrati.

Trebalo bi piti što više limunade, mleko zameniti kefirom i sojinim mlekom, te se okrenuti konzumaciji kompleksa vitamina B koji je dobar za Vaš imunitet i koji nadoknađuje izbacivanje kvasca iz upotrebe.

Kako se beli hleb ne konzumira, kandida se uspešno elimiše i upotrebom beskvasnih pogačica, pirinča i krompira u ishrani.

Koja su prirodna sredstva protiv kandide?

U borbi protiv kandide pomaže i beli luk, koji je prirodan antioksidans i antibiotik i koji poboljšava imunitet.

Pored belog luka, savetuje se i upotreba jabukovog sirćeta. Kako je i ono prirodni „čistač“ organizma, kandida se može i lečiti i sprečiti konzumacijom pola šolje pre svakog obroka.

I maslinovo ulje pomaže, u količini od jedne kašike na dan.

Vaginalna kandida leči se ispijanjem i ispiranjem čajem od žalfije i kantariona, dok se kantarionovo ulje može koristiti i nakapano na tampon kao prirodni lek protiv vaginalne gljivice.

Ceđeni sok od šargarepe sa dodatkom limuna koji se pije svakog dana pre obroka takođe je delotvoran u borbi protiv kandide u svim oblicima, jer jača otpornost organizma.

Izvor: saveti.com
Foto: Twitter/Mondo_Zabava

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter