Izvor:
21.03.2017 u 08:44
0

HIDRATACIJA KOŽE NA PRIRODAN NAČIN: Napravite sami čudotvoran tonik! (foto)

Tokom zimskih meseci, problem isušivanja kože postaje izražen i potrebno je izabrati proizvode za negu koji obezbeđuju celodnevnu zaštitu i hidrataciju, savetuje dipl. kozmetičarka i fitoterapeutkinja Tatjana Čopa.

Očuvanje vlage i održavanje hidrolipidnog sloja koji štiti kožu od spoljnih uticaja i isušivanja, osnovni je uslov za zdravu, lepu i svežu kožu. Tokom zimskih meseci, problem isušivanja kože postaje izražen i potrebno je izabrati proizvode za negu koji obezbedjuju celodnevnu zaštitu i hidrataciju.

Dehidrirana koža je osetljivija i sklona stvaranju bora, a sa godinama i u menopauzi postaje izraženija zbog nedostatka dejstva estrogena. Svi veoma dobro znamo koliko je ritual nege kože važan, ali ne smemo zaboraviti kako su jednako važni i sastojci proizvoda koje koristimo. Najbržu vezu kože s prirodom je moguće ostvariti preko 100 odsto prirodne kozmetike.

Koža je polupropustljiva membrana. Sve što na nju stavimo, apsorbovaće se i ući u krvotok. Zato je najbolje da smo upoznati sa sastavom proizvoda i njegovom lekovitošću i delotvornošću.

Hidrolati su nusprodukti destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja. Hidrolate u kozmetičke svrhe koristimo kao prirodne tonike, za hidrataciju ili kao vodenu fazu u izradi krema, gelova, emulzija i maski. U kozmetici, najjednostavnija upotreba je naneti hidrolat na očišćeno lice, nakon čega nanosimo ulje na kožu još vlažnu od hidrolata – na taj način koži smo dali sve ono što bi joj dala i krema – i vodenu (hidrataciju) i masnu fazu, a ono što je najvažnije dali smo joj 100 odsto prirodnu negu.

Biljna ulja poput kokosovog, bademovog, shea butera, nevenovog, avokadovog i drugih, temelj su prirodne kozmetike. Takva ulja su nam dostupna i najbolja su hrana za kožu, jer sadrže sastojke koji su veoma slični lipidima u koži, te ih koža lako prepoznaje i apsorbuje.

Eterična ulja su nezaobilazan sastojak prirodne kozmetike. Imaju blagotvorno dejstvo na mentalno i emocionalno zdravlje, imaju jake kozmetičke i dermatološke vrline, pa aktivno utiču na obnavljanje i održavanje zdravlja kože.

Probajte ovaj recept za prirodnu negu kože:

100% prirodni tonik za hidrataciju, čišćenje i negu kože lica

• 40ml hidrolata lavande
• 10ml bademovog ulja
• 3 kapi proplisa
• 3 kapi eteričnog ulja lavande
• 3 kapi eteričnog ulja geranijuma
Napomena: pre upotrebe obavezno promućkati.

Seansa
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter