Izvor:
23.03.2017 u 17:15
0

RUSKA MEDICINA: Prirodni recepti iz manastira za čišćenje jetre i krvnih sudova

Sa blagoslovom počivšeg patrijarha moskovskog i cele Rusije Alekseja II, na ruskom jeziku izašla je knjiga Božija apoteka – čišćenje organizma, sa pregršt najpoznatijih i najefikasnijih ruskih recepata za čišćenje organizma, i to svakog pojedinačnog organa i sistema. Jeromonah Jakov Simić, iz manastira Svetog Jovana u selu Makrešane kod Kruševca, pobrinuo se da se ova knjiga pojavi i na srpskom jeziku. Tim povodom, za Magično bilje, otkrio je samo neke od brojnih receptura koje vam mogu pomoći da svoje zdravlje dovedete u neophodan balans.
Kako počinje čišćenje organizma?
– Kada se čiste pojedinačni organi i ceo sistem, poželjno je početi sa čišćenjem želuca i creva. Otrovi i toksini koji se skupljaju u crevima, ne samo da narušavaju rad probavnog sistema, već i truju ceo organizam. Pored čišćenja creva, svaki dan, tokom jedne do dve nedelje, preporučujemo da se ujutru i uveče pojede jedan čenj belog luka. Obavezno u svoju ishranu uvedite kašu, mekinje, sveže voće i povrće. Hranite se tako da proteinske proizvode koristite odvojeno od proizvoda sa ugljenim hidratima. Trudite se da kod čišćenja creva što je moguće ređe pribegavate laksativima.
Koji ruski recepti su najefikasniji za čišćenje creva i želuca?
– Čišćenje creva krompirom i kefirom vrlo je efikasno. Jedan dan u nedelji obavezno treba pojesti samo šest nevelikih pečenih krompira i pola litra kefira ili kiselog mleka koje sadrži kefirove gljivice. Preporučuje se i čišćenje travama: 10 grama trave ruse i po 20 grama hajdučke trave, kamilice i kantariona preliti prokuvanom vodom. Tokom dve nedelje uzimati dve čaše dnevno.
Koje lekovite biljke se preporučuju za čišćenje jetre?
– Čišćenje travama jedan je od najlaganijih i najštedljivijih metoda, ali zahteva dugotrajnu i postojanu upotrebu. Samleti i izmešati u jednakim proporcijama preslicu, kukuruznu svilu, sporiš, cvetove nevena. Uzeti jednu supenu kašiku smese, preliti sa dve čaše vrele vode, kuvati dva minuta, a onda staviti da odstoji 30 do 40 minuta, pa procediti. Uzimati tri puta dnevno po pola čaše pre jela. Tretman traje tri nedelje, potom se napravi pauza od nedelju dana, a onda se kompletan tronedeljni kurs ponovi.
Čišćenje suvim kajsijama takođe je vrlo efikasno. U teglu od jednog litra staviti 10 komada suvih kajsija, preliti sa litrom kuvane vode, pa ostaviti da odstoji tokom noći. Sledećeg dana na prazan želudac popiti pola čaše napitka.
Ostatak napitka popiti tokom dana. Tretman traje najmanje 21 dan. Hraniti se kao u vreme posta.
Šta se preporučuje za čišćenje krvnih sudova?
– Čišćenje limunom i mlekom dobro je zbog toga što ne samo da pomaže krvotoku, nego jača, čisti i ozdravljuje srce. Predviđeno je da čišćenje traje dve nedelje. Svakodnevno nam je potrebno tri limuna i jedan litar mleka. Ujutru, na prazan želudac, popiti trećinu litra mleka, a potom sok od jednog limuna. Ponoviti u podne, a zatim pred spavanje. Poželjno je za vreme tretmana hraniti se vegetarijanskom ishranom. Čišćenje napitkom od krompira je, isto tako, vrlo efikasno. Pripremiti pet oljuštenih krompira, dobro ih oprati i sipati pola litra vode. Kuvati na laganoj vatri 15 minuta, ohladiti dok napitak ne bude topao i procediti. Uzimati pola čaše na pola sata pre jela, tokom dve nedelje, u zavisnosti koliko vam prija.
M. R.

Magično bilje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter