Izvor:
25.03.2017 u 19:46
0

OBRATITE PAŽNJU: Ako vas ovako boli, hitno morate kod lekara!

1. Iznenadna i jaka glavobolja. Ako ne patite od migrena i retko se susrećete s glavoboljom, nagla i nepodnošljiva bol u glavi mogla bi biti posledica pucanja krvnog suda u mozgu i zato odmah potražite pomoć lekara kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

2. Bol u grudima koja se širi. Ako se nagli osećaj boli širi prema vašim ramenima, levoj ruci ili vilici, to može da bude jedan od prvih znakova srčanog udara.

3. Bol koja počinje u donjem delu leđa i prelazi u noge. Kada je popraćena osećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem, onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje živaca na dnu kičmene moždine.

4. Konstantno ‘bockanje’ u stopalima. Ovi trnci uz koje dolazi i osećaj utrnulosti, spadaju u grupu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju živaca nastalom zbog visokog novoa šećera u krvi.

5. Bol u trbušnoj dplji koja počinje u predelu pupka. Nakon toga se širi ka donjem desnom delu stomaka je upale slepog creva koja se mora rešiti hitnim operativnim zahvatom. Obično je popraćena temperaturom i povraćanjem, ali čak i ako te simptome nemate i samo osećate bol, odmah se obratite doktoru.

6. Grčevita bol u nogama. Niste se povredili, ali osećate jak bol u nogama, pogotovo u bedru ili potkolenicama uz koju se pojavljuju crvenilo, otekline, a bolna mesta topla su na dodir? Postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija, prenosi sajt

Zadovoljna.hr
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter