Izvor:
30.03.2017 u 07:58
0

AKO STE PUŠAČ, OBRATITE PAŽNJU: Ovaj napitak će vam pomoći da očistite toksine iz pluća!

Ukoliko ste pušač, tipičan pušački kašalj je verovatno nešto sa čim ste se već suočili. To nije jedina negativna posledica pušenja. Ima ih mnogo i sa njima ste verovatno već upoznati, ali ne možete da ostavite cigarete? Šta možete da uradite da umanjite loše efekte po zdravlje?

Kao i uvek, bolje je sprečiti nego lečiti, ali ukoliko to ne možete da uradite, pobrinite se da očistite pluća od katrana i toksina. Jedan od načina mogao bi biti da u svoju ishranu uvedete namirnice koje mogu imati takvo dejstvo. To su:

ĐUMBIR – Ovaj začin ima sposobnost da ukloni sluz iz pluća. To je samo jedna od mnogobrojnih lekovitih dejstava đumbira, a poznato je da pomaže uklanjanje toksina iz respirotarnih organa.

CRNI LUK – Dokazano je da luk pomaže smanjenje respirstornih infekcija.

KURKUMA – Smatra se jedni od najzdravijih začina. Kurkuma sadrž omega 3 masne kiseline, vitamine i minerale koji pomažu u borbi protiv virusa i prehlade.

Ovim namirnicama možete se poslužiti i da pripremite eliksir koji izbacuje katran i toksine iz pluća. Pored luka, đumbira i kurkume, potrebni su vam med i voda.

Potrebno je: Jedan kilogram crnog luka, jedan manji koren đumbira, litar vode, 400 grama meda, malo kurkume

Priprema: Stavite vodu u šerpu na ringu i dodajte med. Kada proključa, dodajte sitno seckani crni luk i koren đumbira. Ostavite da ključa, pa dodajte kurkumu. Smanjite temperaturu na kojoj se kuva, ostavite da se kuva i držite na ringli sve dok se tečnost ne smanji za pola. Procedite tečnost i ostavite u tegli da se ohladi. Eliksir držite u frižideru.

Izvor:zena.blic.rs
Foto:pennpoliticalreview.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter