Izvor:
01.04.2017 u 00:51
0

PRITISNITE OVU TAČKU NA GRUDIMA I DESIĆE SE ČUDO: Rešićete se brojnih problema!

Akupunktura je dokazano sjajna metoda za tretiranje mnogih zdravstvenih problema. A za one koji baš ne vole prizor igala koje ih bockaju, postoji slična, a manje bolna stvar. U pitanju je akupresura.

Akupresura je drevna kineska tehnika koja se sastoji u presuri – pritiska prsta na takozvane aku – tačke. Prema učenju ove tehnike, u našem telu postoji 14 glavnih energetskih tokova ili meridijana koji su povezani sa različitim organima i psiho-emocionalnim izražajima. Na svakom meridijanu nalaze se mnoge akupresurne ili akupunkturne tačke, čijim povezivanjem dobijamo meridijane. To su tačke ulaska i izlaska energije.

Jedna od tih tačaka jeste i CV 17, koja pomaže u borbi sa stresom i anksioznošću. Nalazi se gotovo direktno na sredini grudi, a u tradicionalnoj kineskoj medicini zovu je i "more mira", jer se veruje da pritisak na ovu tačku dovodi do emotivnog balansa.

KAKO JE NAĆI?

Vrhovima prstiju polako prelazite preko centra sternuma, odnosno grudne kosti. Trebalo bi da u jednom trenutku naiđete na mali uvučeni deo. Kada to uradite, našli ste tačku CV 17.

Sedite u pozu u kojoj će vam kičma biti prava i ravna. Mogli biste da sednete na neku stolicu sa naslonom pod ravnim uglom kako biste osigurali da su vam leđa potpuno ravna.

Kada to uradite, namestite ruke u pozu kao kada se molite, a onda zglavkom palca nežno pritisnite centar CV 17 tačke.

Zatvorite oči i dišite duboko, sasvim suprotno od plitkih i kratkih udisaja kakve pravi anksiozna osoba, ili osoba pod stresom.

Pazite da vam leđa budu sasvim ravna, jer ćete tako lakše pravilno disati. Neka vam je glava uspravna, ali opuštena, kao da je vrlo blago pognuta. Dok izdišete, normalno je da se glava spusti pod malim uglom jer pluća izbacuju vazduh.

Nastavite sa ovom meditacijom najmanje tri minuta, jer ćete tako um i srce dovesti u opušteno stanje.

Svakog dana ovu vežbu izvodite dva do tri minuta kako biste se umirili i opustili. Ona pomaže u borbi sa stresom i anksioznošću, a terapeuti je koriste u radu sa ljudima koji pate od depresije, hroničnog umora i neuravnoteženih hormona.

Izvor: davidwolfe.com
Foto: Twitter/LifePressMag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter