Izvor:
28.05.2016 u 15:11
0

MRŠAVITE ZDRAVO: Biljke koje će vam pomoći u borbi sa kilogramima

U prirodi možemo naći različite biljke koje nam mogu pomoći.

Bilo da je u pitanju zdravlje ili neki estetski problem pout izgleda, uvek se možemo nasloniti na prirodu i ono što nam je ona podarila. Biljke su svakako mnogo zdravije od bilo kog dijetetskig proizvoda koji se mogu kupiti u apoteci.

Najbolje lekovite biljke pomoću kojih možemo brzo da smršamo su maslačak, kamilica, kopriva, borovnica i lipa. Ove biljke smanjuju apetit, podstiču metabolizam, pa tako i pomažu kod mršavljenja.

Maslačak – odličan je saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. Konzumiranjem tri šolje dnevno čaja od maslačka, vaš organizam će se rešiti nagomilanih otrova, a jetra i pankreas će vam biti zahvalni.

Kamilica – pored toga što je koristan za smirenje i da treba piti čaj od kamilice pred spavanje za miran san, on nam može pomoći da svarimo brže hranu. Takođe sprečava osećaj gladi.

Kopriva – jedna od najefikasnijih biljaka za gubljenje telesne težine. Podstiče rad jetre, pa se masna hrana brže i lakše vari. Pored čaja, koji ćete napraviti od listova i korena koprive, tako možete napraviti i ukusnu čorbu.

Borovnica – čaj od borovnice pokreće kompletni metabolizam, dok listovi borovnice regulišu nivo šećera u krvi.

Lipa – tradicionalno se koristi za ublažavanjesimptoma prehlade, gripa i drugih infekcija disajnih puteva. Poznata je još i kao sredstvo za brže mršavljenje.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter