Izvor:
28.04.2017 u 00:29
0

DOKAZANO: Kečapom protiv holesterola!

Kečap nije samo ukusan dodatak picama i drugim testima, već i sastojak koji u priličnoj meri deluje na povišeno prisustvo holesterola. Samo nekoliko kapi kečapa uz doručak i ručak ili dve čaše soka od paradajza popijene tokom dana znatno će smanjiti nivo lošeg holesterola, tvrde naučnici finskog Univerziteta u Oulu.

Do ovog zaključka došli su na osnovu tronedeljnog istraživanja na dobrovoljcima sa visokim holesterolom. Kečap ili sok od paradajza davan im je da bi smanjili rizik od srčanog i moždanog udara. Posle tri nedelje ustanovljeno je da se ukupan nivo holesterola smanjio za šest procenata, a lošeg, koji je posebno analiziran, čak za 13 odsto.

Novosti
Foto: Intagram/dreamgede_yk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter