Izvor:
16.05.2017 u 18:21
0

HLADAN TUŠ JE ELIKSIR ZDRAVLJA: Kad ovo pročitate, odreći ćete se tople vode!

Zamislite da se svaki put tuširate hladnom vodom, a da se pritom poboljšavaju zdravlje i fizički izgled. Ruskinja Tatjana Lazarevskaja se preporodila otkad praktikuje ovakvu vrstu svojevrsnog šoka za organizam i svima je preporučuje.

Počela sam da se tuširam hladnom vodom iako nisam imala nekih velikih očekivanja, jer sam bila zdrava i energična i ovako. Ali, osetila sam veliku razliku – kazala je Tatjana.

U samo dve nedelje tuširanja hladnom vodom počela je da oseća da joj više nije potrebno osam, već sedam sati sna.

– Setila sam se osećaja kada sam nekad plivala u Bajkalskom jezeru u kom je temperatura vode bila devet stepeni. Po celom telu sam imala osećaj peckanja i golicanja, kao da je slaba struja prolazila kroz mene. Zato sam i počela da se tuširam hladnom vodom, želela sam da se taj divan osećaj vrati – kaže Tatjana.

Međutim, izlaganje tela hladnoj vodi nije nimalo lagan ni prijatan zadatak i većina ljudi bi radije izbegla. Najpre je potrebno lagano privikavanje, pomalo rashlađivati vodu i ponavljati u glavi koje su prednosti toga. Posle jednu do dve nedelje postaje sasvim normalno i vrlo prijatno. Kombinacija tuširanja hladnom i toplom vodom, takođe, je dobra za cirkulaciju.

Tatjana objašnjava da se svako jutro tušira hladnom vodom oko tri minuta. Nakon toga se ne obriše odmah, već uživa u izvanrednom osećaju.

– Ako vam je na početku teško, slobodno možete da vrištite kada vam dođe, jer tako je lakše – savetuje Ruskinja.

Kada počnete sa tuširanjem hladnom vodom, ponavljajte to svakodnevno, najmanje tri nedelje. Toliko vremena treba našem mozgu da se navikne, a još tri meseca je potrebno da se te veze konačno ukorene.

Ubrzava se cirkulacija, vene se sužavaju, krv počinje brže da cirkuliše, a telo dobija više kiseonika. Ali to nije sve… Telo se oslobađa viška kilograma, proizvodi dodatnu energiju da bi se zagrejalo, što je odlično za otapanje masnih naslaga.

Pored toga, hladna voda je odlična za naš mozak i poboljšava rad svih njegovih delova. Ubrzava se metabolizam, jer vlakna u mišićima se naglo skraćuju što dovodi do bržeg protoka limfe kroz telo, a to utiče na metabolizam.

Kada hladna voda dotakne naše telo, to je za njega određeni šok pa počinje da luči više hormona, što ubrzava metabolizam. Umor i pospanost nestaju i povećava se radna sposobnost. I naravno, koža postaje elastična i zdravija, imunitet je jači, postaje otporniji na viruse, bakterije i druge zaraze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter