Izvor:
04.06.2016 u 14:12
0

SVIMA JE DOSTUPNA: Ovaj CVET napraviće čudo u vašem organizmu!

Kako proleće sve više odmiče, tako drveće oko nas sve više buja i sve lepše miriše. Ako ste obratili pažnju na krošnju sa belim cvetovima, nemojte samo da prođete pored nje. Zastanite i uberite što više cvetića, jer ćete od njih moći da napravite sok, čaj ili ukusnu pohovanu poslasticu. U pitanju je, naravno, zova.

Ona spada među najlekovitije i najstrarije biljke u Evropi, a Hipokrat je govorio da cvet zove može zameniti sve lekove. Još od davnina, zovi su se pripisivale čudesne moći. Cvetovi su sitni, beličasti i prijatnog mirisa, a plod ima oblik sitne bobice. Najbitnije je da svi delovi zove utiču pozitivno na zdravlje čoveka, a malo mašte učiniće da je iskoristite na najbolji mogući način.

Čaj od zove pogodan je za upale pluća, astme, raumatičnih oboljenja, ali i kod groznica i snižavanja telesne temperature. Sam plod sadrži vitamin C, vitamin B, voćne kiseline, selen i tanin. Pojačava mokrenje i znojenje ii ma laksativno dejstvo. Takođe, nemojte zaboraviti i listove zove, kji vam mogu pomoći u poboljšanju kvaliteta krvi i nakupljene tečnosti u organizmu.

Zbog toga, pravac u park ili šumu, ponesite kesu i naberite što više cvetova možete!

Happtv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter