Izvor:
25.06.2017 u 17:54
0

LEK ZA DIJABETES: Gljiva koja smanjuje šećer u krvi!

Sat vremena posle uzimanja šeċer se smanjuje za 40 odsto, tri sata kasnije je šeċer na 31 odsto, a šest sati posle uzimanja gljive, šeċer je još uvek snižen za 21 odsto.

Dejstvo gljiva na lečenje tumora, kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa i alergija predmet je istraživača na Dalekom istoku i u SAD-u već 40 godina. Ispostavilo se da gljiva Coprinus Comatus prirodnim putem smanjuje šeċer u krvi za preko 40 odsto posle samo sat vremena, a naučno je dokazano i da smanjuje mogućnost oboljenja od kancera(tumora) i sarcoma.

Coprinus ima i prirodno dejstvo zaštite ċelija pankreasa koji proizvodi insulin. Dijabetičari koji pored klasičnog lečenja uzimaju Coprinus Comatus osete vidno poboljšanje svog ukupnog zdravstvenog stanja, stoji na sajtu lekovitasvojstva.com. Na prvom mestu, gljiva Coprinus Comatus se upotrebljava za regulaciju nivoa šeċera u krvi kod ljudi obolelih od šeċerne bolesti. Coprinus snižava nivo šeċera u krvi, ali i poveċava toleranciju na Glukozu.

Sat vremena posle uzimanja šeċer se smanjuje za 40 odsto, tri sata kasnije je šeċer na 31 odsto, a šest sati posle uzimanja gljive, šeċer je još uvek snižen za 21 odsto. Poseduje i moċ da la ili tableta od presovanog praha može se uzimati kao dodatak dnevnoj ishrani godinama.

Pored toga, uticaj ove gljive na metabolizam dovodi do smanjenja telesne težine. Za to je odgovoran visok procenat Lektina, kompleksnih Proteina i Glikoproteina.

Gljiva Coprinus comatus upotrebljava se da bi se spreči slepilo, amputacija nogu, slabljenje i prestanak rada bubrega, potpomaže varenje i poboljšava apetit, štiti zidove krvnih sudova i time sprečava stvaranje arterioskleroze. Pored predhodno navedenog moramo dodati da se koristi i za lečenje hemoroida i zatvora.

Lekovita svojstva gljive Coprinus Comatus svrstavaju je u medicinske gljive, a zbog njenog ukusa koji neodoljivo podseċa na špargle, ponekad je gost i na evropskim trpezama.

Ovu gljivu zovu i “majstor energije” obzirom da je kompozicija njenih sastojaka takva da savršeno optimizuje metabolizam. Kod nas je nazivaju još i “dlakava gljiva” ili “gnojištarka”. Ova gljiva je rasprostranjena u srednjoj Evropi. Nasuprot veċini ostalih gljiva, sadrži mnogo vitamina C, pored ostalih vitamina i uravnotežene mešavine minerala.

Kod nas je ima u skoro svakoj bolje opremljenoj apoteci.

Telegraf
Foto: Twitter/tvlavplus/kakolijeciti.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter