Izvor:
26.06.2017 u 16:59
0

VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE LJUBITELJE PLASTIČARA: Doktori ne mogu precizno da utvrde da li je žena sa silikonskim grudima imala srčani udar!

Silikonske grudi znatno otežavaju posao lekarima i mogu da naprave ozbiljne zdravstvene probleme.

Silikonski implanti za grudi mogu da otežaju doktorima da detektuju srčane probleme kod žena, pokazuju rezultati najnovijeg zdravstvenog istraživanja.

Žene sa silikonskim grudima u riziku su da im doktor postavi lažnu dijagnozu za srčani udar jer implanti mogu da poremete rezultate elektrokardiograma (DCG)

ECG pomaže lekarima da prate ritam rada srca i njegove električne aktivnosti.

Senzori prikačeni na kožu pacijenta detektuju električne signale koje proizvodi srce pri svakom otkucaju.

Ove signale potom snima mašina, a lekari potom analiziraju rezultate kako bi videli da li postoji nešto neobično.

Međutim, najnovije istraživanje predstavljeno na skupu Evropske asocijacije za ritam srca u Beču otkrilo je da implanti mogu da dovedu do abnormalnih očitavanja.

“Naše iskustvo pokazalo je implanti mogu da dovedu do pogrešnih očitavanja jer ultrazvuk ne može da prodre kod silikon, a isto se dešava i kada je ECG u pitanju”, objašnjava kardiolog sok Bun.

On savetuje ženama da pre pregleda obaveste svog lekara da imaju implante.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter