Izvor:
14.06.2016 u 14:27
0

OBAVEZNO IM POSVETITE PAŽNJU: Evo zašto su STOPALA ogledalo zdravlja

Stopala i te kako jesu ogledalo zdravlja jer mogu mnogo toga da kažu o stanju organizma, o tome kakav vam je hormonski status, kako rade bubrezi i jetra… Naravno da je potrebno negovati ih, ali ako primetite da vam noge stalno hladne ili otečene najbolje bi bilo posetiti lekara. Evo sa kakvim problemima sve možete da se susretnete i zbog čega bi trebalo da im posvetite pažnju.

Beli, plavi i crveni prsti

Rainaudova bolest može da učini da vaši prsti na nogama pobele, pa dobiju plavu, a zatim crvenu boju i onda se vrate u svoju prirodnu boju. Ova bolest je uzrokovana sužavanjem arterija, a suženje je uglavnom uzrokovano stresom ili temperaturnim promenama.

Problemi sa noktima

Ako vaši nokti počnu da se krive, možda imate problema sa jetrom, srčano oboljenjie, bolesti pluća ili određenu infekciju. Ponekad krivi nokti na nogama su genetski i nisu uzrokovani bolestima, već genima.

Hladna stopala

Ako su vaša stopala često hladna, onda možda imate problema sa cirkulacijom krvi. Problemi sa cirkulacijom su često povezani sa pušenjem, srčanim bolestima, visokim krvnim pritiskom ili oštećenjima kapilara usled nekontrolisanog dijabetesa. Vaš lekar vam može pomoći da pronađete razlog za svoje hladne noge.

Otekla stopala

Otekla stopala su privremena reakcija, ako stojite dugo ili sedate dugo u istom polažaju. Ali, ako vaša stopala ostanu natečena, to može biti znak loše cirkulacije, ugrušak u krvi, problem sa limfnim sistemom ili poremećaj u radu bubrega. Obratite se lekaru ako su vam noge stalno otekle.

Minimum jednom nedeljno se posvetite svojim stopalima, uradite piling, izmasirajte ih i namažite kremicom. Biće vam mnogo bolje i time ćete smanjiti opasnost od potencijalnih problema.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter