Izvor:
22.08.2017 u 16:02
0

MENSTRUALNE PROMENE: Ako primetite sledeće simptome, trk kod lekara! (foto)

Ukoliko primetite ove simptome, savet je da se što pre javite lekaru.

Menstrualni ciklusi za neke pripadnice lepšeg pola pravo su mučenje, jer krvarenje, divljanje hormona, bolovi i grčevi mogu prodrmati balans organizma. Osim indikacija trudnoće, „oni dani“ u mesecu mogu odavati znakove ozbiljnih bolesti.

Laka menstruacija

Krv je svetloroze boje i česta je posledica hormonskog disbalansa, ako ne pijete kontraceptivne pilule. Posetite svog endokrinologa da bi vam pregledao štitastu žlezdu.

Bolan, dug i težak ciklus

Ako je praćen tamnim krvarenjem, zahteva momentalnu posetu ginekologu. Mnoge žene misle da su jaki bolovi i obilna krvarenja potpuno normalna stvar, a to nije tačno! Nemojte čekati da bol sam prođe, već pustite lekara da pronađe uzrok problema.

Kašnjenje ili izostanak menzisa

Ukoliko niste trudni, ovakva pojava je alarm koji poručuje da zakažete pregled kod lekara što pre! Izostanak ciklusa može ukazivati na ozbiljan poremećaj u organizmu, kao što su insulinska rezistencija ili dijabetes.

iznenadna krvarenja

Ona nikako nisu dobrodošla, pogotovo ako su između redovnih menstruacija, jer ukazuju na polipe na grliću materice ili u materici. Može biti ozbiljno, osim ako koristite kontraceptivne pilule, kada su iznenadna krvarenja česta pojava. Ženama koje ne piju ove pilule ovo je
znak da imaju visok nivo estrogena u organizmu ili se, u najgorem slučaju, radi o jednom od simptoma raka.

Jarkocrvena krv

Ukoliko je krv boje brusnice, znači da je sve u redu. Međutim, ako je pražnjenje iznenada svetlije od normalnog, postoji velika mogućnost disbalansa estrogena. Pošto to može dovesti do ozbiljnih posledica, najbolje je obratiti se lekaru.

Alo.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter