Izvor:
24.08.2017 u 20:53
0

VISEĆE BRADAVICE: Rešite ih se prirodnim putem! (foto)

U najbolje prirodne načine uklanjanja visećih bradavica sa tela spadaju određena biljna ulja i kiseline iz voća koje su sposobne da isuše bradavicu kako bi ona sama vremenom otpala

Viseće bradavice su benigne izrasline na koži koje predstavljaju problem estetske prirode. Najčešće se sreću u predelu vrata, očnih kapaka ili ispod ruke, a zbog njihovog nešto bolnijeg uklanjanja ljudi se teže odlučuju za hiruršku metodu.

Mnogi sa ovim kožnim problemom se opredeljuju za neki od potpuno prirodnih načina da se oslobode ovakvih izraslina. U najbolje prirodne načine uklanjanja visećih bradavica sa tela spadaju određena biljna ulja i kiseline iz voća koje su sposobne da isuše bradavicu kako bi ona sama vremenom otpala.

Navešćemo šest najboljih prirodnih sredstava za sve one koji se susreću sa ovim isključivo estetskim problemom.

Sok od limuna

Limunov sok je i nekada korišćen za sprečavanje različitih problema sa kožom kada se koristi kao sredstvo za njeno čišćenje. Limunska kiselina koja se nalazi u limunovom soku može da ubije bakterije, a u ovom slučaju ona isušuje bradavice. Potrebno je uzeti jedan ceo limun i iscediti sav sok iz njega, koji se zatim utrljava na problematično mesto do 3 puta dnevno. Rezultati su uglavnom vidljivi u roku dve do tri nedelje.

Beli luk

Zbog svojih jakih antioksidativnih svojstava beli luk je dobar stari lek za mnoge bolesti. On sadrži selen i enzime koji razlažu bradavice. Potrebno je oko 4 čena svežeg belog luka propasirati, a zatim ovu pastu naneti na mesto koje treba tretirati i preko njega nečim prekriti kako bi odstojalo preko noći. Ujutru treba isprati ovaj deo kože, a zatim ponoviti postupak svake noći. Za tri do četiri nedelje viseće bradavice će sasvim nestati.

Ricinusovo ulje i soda bikarbona

Kombinacija ova dva prirodna sastojka dugo se koristila za razne bolesti kože, kao što je uklanjanje staračkih pega, tumora, mladeža i drugih mrlja na koži. Soda bikarbona će isušiti bradavicu, dok će ricinusovo ulje očistiti i omekšati kožu. Ricinusovo ulje može se koristiti i samostalno, tako što se nekoliko puta dnevno utrljava na mesto gde se nalazi bradavica.

Druga opcija je da se ovo ulje pomeša sa sodom bikarbonom u gustu kremu i ta smesa se nanese na mesto gde je bradavica. Potrebno je povezati taj deo tela i ostaviti da na njemu krema odstoji preko noći. Postupak treba ponoviti svake noći u periodu do deset dana, kada će viseće bradavice otpasti same od sebe.

Kokosovo ulje i ulje origana

Ulje origana pomeša se sa kokosovim uljem i primenjuje se tako što se na mesto visećih bradavica utrljava tri puta dnevno. Polako se može uvideti da bradavica vremenom postaje sve tamnija da bi naposletku odumrla. Uklanjanje neprijatnih bradavica na koži pomoću ove metode može da potraje od tri nedelje do dva meseca, a ne preporučuje se da se ovaj prirodni preparat koristi za tretiranje bradavica koje se javljaju na očnim kapcima. Inače, origano je poznat po svojim protivupalnim, antibakterijskim, antiseptičkim i antioksidativnim svojstvima.

Ananas

Ananas se koristi za uklanjanje kožnih bradavica tako što se od nekoliko iseckanih komada ananasa napravi sok koji se nanese na područje bradavice. Ovaj postupak se može ponavljati tri puta dnevno, a rezultati su vidljivi u roku od 2 do 4 nedelje. On je kao prirodni lek odličan za uklanjanje ovih bradavica, jer je bogat antioksidansima, mineralima i vitaminima. Ananas hidrira kožu i daje joj mladalački izgled, a takođe pomaže u čišćenju mrtvih ćelija kože i pomaže u proizvodnji kolagena.

Aloja i kurkuma

Aloja ima dužu istoriju kao biljka koja se već vekovima koristi u lečenju, a poznata je po svojim protivupalnim i antibakterijskim svojstvima. Kurkuma je znana po svojim antibakterijskim osobinama, koje se odlično bore sa infekcijama. Ove dve biljke u kombinaciji razgrađuju bakterije koje se nalaze na koži i pod njom. Gel od svežeg lista aloje može se pomešati sa kurkumom dok se ne dobije krema, koja se onda primeni na mestu gde se nalazi bradavica. Kao i u nekoliko prethodnih načina, potrebno je pokriti nečim ovo područje i ostaviti da deluje preko noći. Važno je ponavljati ovaj metod svakodnevno sve dok viseća bradavica sama ne otpadne sa kože.

Stil

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter