Izvor:
26.08.2017 u 14:21
0

JEDNA ČAŠA TOPLE VODE SA LIMUNOM: Rešava najčešći problem koji muči svakoga od nas!

Čaša tople vode s malo limuna ujutro podstiče rad creva i omogućava uklanjanje toksina, kaže nutricionista Milka Raičević.

Nakupljeni toksini u crevima, koji se tamo svakodnevno talože, mogu da nam naprave niz problema i bolesti! To su različiti crevni poremećaji, nadimanje, gasovi, zatvor, debljanje, promene na koži, tvrda stolica. Na sreću, postoje prirodni lekovi za ovaj problem, a jutarnje ispijanje tople vode s limunom jedan je od najefikasnijih.

– Čaša tople vode s malo sveže isceđenog limuna ujutro čisti creva i uklanja prljavštinu koja se tu nakupila u prethodnog dana. Podstiče rad probavnog sistema i rad creva, i na taj način omogućuje uklanjanje nakupljenih toksina. Ukoliko vam ujutru prija ovaj napitak, pijte ga svakog dana. U suprotnom, limun zamenite kašikom meda ili jednostavno popijte samo mlaku ili toplu vodu – savetuje nutricionista Milka Raičević.

Prema njenim rečima bolja probava uspostavlja se promenom životnih navika.

To podrazumeva svakodnevno unošenje namirnica koje su izvor celuloznih vlakana, kao što su integralne žitarice, sveže voće i povrće, probiotici. Laneno seme je takođe odličan prirodni lek jer sadrži dosta sluzi i pomaže drenaži creva. Moj savet je da svakog jutra, bar tri nedelje, za doručak jedete kiselo mleko sa dve–tri kašike mlevenog lanenog semena – kaže Milka Raičević.

Sredite probavu na brzaka

Spanać + zelje

U svoj jelovnik bi trebalo da uvrstite spanać i zelje, jer su ove namirnice bogate vlaknima, a nemaju veliku kalorijsku vrednost. One pružaju sitost i lako se vare, a prava su riznica vitamina i minerala.

Sušene kajsije + kefir

Oko 50 g sušenih kajsija prvo prelijte toplom vodom, pa zatim izmiksajte sa 200 ml kefira.

Banana + jogurt

Izmiksajte jednu bananu i 150 ml probiotskog jogurta, pa razredite sa 100 ml vode.

S obzirom na to da fizička aktivnost stimuliše crevnu peristaltiku, naša sagovornica savetuje da svakodnevno prošetate makar pola sata.

– Svakodnevna šetnja će probuditi vaša lenja, uspavana creva! Naravno, trebalo bi da pijete dosta vode i čajeve od kantariona i majčine dušice.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/elena_nikolic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter