Izvor:
27.08.2017 u 21:07
0

PRVA POMOĆ: Evo šta da radite kada OPEČETE JEZIK!

Sigurno vam se mnogo puta desilo da opečete svoj jezik dok ste jeli namirnice koje dugo zadržavaju toplotu, kao što su krompir i meso. U naletima gladi, ne čekamo ni minut da se sve to ohladi, pa pravo iz rerne probamo ono što smo spremili. Tada doživimo najneprijatniji osećaj – opečemo jezik!

Najčešće oštetimo samo površinski sloj jezika ali bol koji osećamo je veoma jak i dugo traje. Da biste se rešili bola, frižider i hladne obloge nisu pravo rešenje, pa nikako ne bi trebalo da trčimo po led. Ukoliko prislonite led, moglo bi da dođe do zamrzavanja i oštećenja gornjeg dela tkiva jezika.

Umesto toga, iskoristite jednu namirnicu koju sigurno imate svi u domaćinstvu. U pitanju je šećer! Postavite kocku šećera na opečeno mesto na jeziku i sisajte. Iako je ovo jedan od najgorih osećaja na svetu, ovo će vam pomoći da bol više ne osećate.

Ovaj metod "prve pomoći" možete da primenite bilo kad i bilo gde! Ipak, naš savet je da se potrudite da se ne opečete!

Izvor:Alo.rs
Foto:Twitter/strelicar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter