Izvor:
29.08.2017 u 13:14
0

VIRUS SLEPOG MIŠA: Ako kine u vas, preti vam ozbiljan problem!

Iz sveta medicine stiže nam jezivo upozorenje. Opasni virus koji prenose slepi miševi mogao bi ogromnom brzinom da se proširi među ljudima i izazove pandemiju!

Naučnici su otkrili novi virus koji je veoma sličan SARS-u. Nosioci su slepi miševi, a može da se prenese i na čoveka pa postoji osnova za strah od epidemije.

Stručnjaci upozoravaju da za ovaj virus, koji su nazvali SHC014-CoV, nema leka i da on može da pređe s vrste na vrstu, a da ne prođe kroz mutaciju. Međutim, još uvek nije poznato da li virus može da se prenese sa čoveka na čoveka.

Kroz istraživanja smo pronašli više od 5.000 virusa kod slepih miševa, a neki od njih imaju potencijal da se prilagode ljudima – kaže Ralf Barik, sa Univerziteta u Severnoj Karolini.

Mislim da nije pitanje da li će doći do pojave ovih virusa među ljudima, već pre kada će do toga doći i da li ćemo biti spremni za to – dodaje on.

Izvor: DailyMail
Foto: Twitter/RTS_Magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter